maanantai 8. maaliskuuta 2010

Vanahat kunnon mokkapalat

Musta on i-h-a-n-a-a, kun käy vieraita. Myös sen takia, että silloin on tavallistakin parempi syy leipoa! Mies on jo jonkin aikaa kinunnut mokkapaloja ja bebe-leivoksia, joten tämän päivän vieraille toteutin toiveista ensimmäisen. Monelle mokkapalat tuovat mieleen lapsuuden, vaan eipä tuota herkkua kannattaisi jättää vain menneiden aikojen herkuksi.

Ohje on vanaha ja miljoonaan kertaan testattu. Alunperin se on etsitty ala-asteen Pullapäiville. Pullapäivät olikin ihan huippuja! Kouluun vietiin erilaisia herkkuja ja myytiin niitä muille oppilaille parilla markalla. Miksi yliopistossa ei ole Pullapäiviä hä? Sen verran alkuperäistä ohjetta olen muuttanut, että kuorrutteen teen aina tuplana (alla olevassa ohjeessakin lukee kaksinkertainen määrä). Meillä tykätään! ;) MistäKÖHÄN näitä senttejä oikeen tulee?



VANAHAT KUNNOT MOKKAPALAT
(pellillinen)

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vanilliinisokeri ja sulatettu voi. Lisää vuorotellen maitoa ja jauho-leivinjauhe-kaakao -seosta. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuorrute: (Voi tehdä pienemmänkin satsin...)
8 dl (450 g) tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
100 g sulatettua voita
n. 10 rkl vahvaa kahvia
3 tl vanilliinisokeria

Sekoita kaikki ainekset miedolla lämmöllä kattilassa ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Halutessasi ripota kiireesti päälle söpöjä nompparelleja. Anna jähmettyä.

2 kommenttia:

  1. Tää on vanha postaus mutta pakko kommentoida että PULLAPÄIVÄT ihan mahtavaa! :D Ei meillä päin vaan tommosia oo koskaan ollut.

    VastaaPoista
  2. Pullapäivät olivat kyllä aivan mahtavia! :) Kelpais kyllä vieläkin. En yhtään tiedä, ovatko ne yleisiä vai ainoastaan vähän pienemmän kylän oma juttu.

    VastaaPoista