perjantai 5. maaliskuuta 2010

Pitsaperjantai

Perjantai-aamu käynnistyi pitsanpaistopuuhilla. Miehekkeen kanssa yhdessä (!) teimme illan nyyttärikemuihin minipitsoja kokonaista 48 kipaletta. Tietysti osa meni heti koemaistajaisissa...

Pitsojen pohjan ohje on Pirkalta. Me tehtiin taikinaa puoltoistakertanen satsi ja täytteet laitettiin oman maun mukkaan.



MINIPIZZAT (48 kpl)

Pohja:
1,5 pussia kuivahiivaa
3 dl vettä
3/4 tl suolaa
1,5 tl pitsamaustetta
4,5 rkl oliiviöljyä
n. 6,5 dl vehnäjauhoja

Täyte 1:
ketsuppia
chilijauhetta
meetwurstia
pepperonia
juustoraastetta

Täyte 2:
tomaattipyrettä
ketsuppia
valkosipulia
kirsikkatomaatteja
mozzarellajuustoa

1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se n. 42 asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, pizzamauste, öljy sekä loput vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi tangoiksi. Leikkaa molemmat tangot 24 palaan. Pyörittele palat pieniksi pulliksi ja painele halkaisijaltaan noin 5 cm:n pohjiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota.

3. Levitä täytteet kohonneille pohjille.

4. Paista 225 asteessa uunin yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut kauniin ruskeaksi.



Viemisinä illan isännälle myös "Elämän eliksiiriä". ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti