tiistai 30. maaliskuuta 2010

Helmat liehuen

Oon joskus ostanut kirpparilta vähän tylsän mustan neulemekon. Mulla on ollut jo aika kauan tarkotuksena piristää sen helmaa jollain kivalla applikaatiolla, mutta nyt tekikin mieli virkata. Sentään siitä huomaa, että on kevät (lumikasoista sitten taas ei). Neulominen on nimittäin mulle lähinnä syksyn hommia. Vaikka kyllä mää ehkä eilen vahingossa alotin yhden pikku neulejutsun. Joka tapauksessa helemasta tuli tommonen:

Mallia pitsiin otin tämän paidan helmasta. Olisi nuita malleja varmasti nätimpiäkin löytyny, mutta piti äkkiä ennen leffan alkua joku idea löytää! :) Lankakin on jotain jämää, ja ohuemmalla langalla malli olisi näyttänyt sievemmältä. Sitten vielä virkkasin reunuksen ajatuksissani hassusti mutkalle, enkä jaksanut enää alustakaan aloittaa. Onneksi nappi korjaa mun virheet! ;)


Ei ehkä kovinkaan taidokasta käsityötä, mutta on tuo mekko nyt ainakin vähän kivempi. Kissankarvat ja silittämätön pitsi kruunaavat kokonaisuuden. Vielä kun hassuille hihoille jaksaisin tehdä jotain!

7 kommenttia:

 1. Löysinpä kivan uuden blogin:)
  Eksyin tänne kun googlasin napintekokonetta(onko sulla sellainen?)ja totesin että samanlaisia harrastuksia löytyy...
  Ja tästäkin kämpästä löytyy StarWars-faneja!
  Jos sulla on napintekokone,niin kerrotko mistä olet sen hankkinut jne?

  VastaaPoista
 2. Kääk...mun kommenttiko katosi?
  No,otetaan uudestaan.
  Löysinpä kivan uuden blogin kun googlasin napintekokonetta(onko sulla sellainen?),ja
  huomasin että meillä on paljon samoja harrastuksia:)Taloudestani löytyy myös StarWars-fani(itseasiassa kaksi;mies&poika)!
  Jos sulla on napintekokone,kiinnostaisi tietää mistä olet sen hankkinut jne...

  VastaaPoista
 3. Kiva, että tänne eksyit! :) Vähän aikaa sitten olin kanssasi samanlaisessa tilanteessa yrittäessäni epätoivoisesti löytää nappipohjia ja -konetta. Tilasin lopulta tarvikkeet Etsystä. Lisäksi ainakin Kangastukulla on nettimyynnissä vastaavia tarvikkeita, ja täällä Oulussa niitä myydään myös Nappikikassa. Mulla ei siis ole sellasta isoa hienoa nappikonetta, vaan pieni muovinen "nappityökalu". Hienosti toimii silti!

  Nyt vaan tilailemaan! :) Vielä pieni varoituksen sananen: Nappien puuhastelu on ÄÄRIMMÄISEN koukuttavaa hommaa! ;)

  VastaaPoista
 4. Joo,uskon:)
  Etsyyn löysinkin mutta millä hakusanalla/keneltä sieltä sen ostit?
  Hintaluokkaa vähän tiedustelisin myös etten ihan huijatuksi tule...
  Meillä oli koulussa sellainen iso hieno metallinen napintekomasiina,mutta siitä täytyy vaan unelmoida,ovat aika kovissa hinnoissa...

  VastaaPoista
 5. Sellanen kunnon kone olisi kyllä mahtava! :) Jos ei siis ajatella hintaa...

  Minä tilasin Etsystä myyjältä nimeltä "Cutie stuffs". Hinnat olivat ainakin halvemmat kuin Suomessa ja lähetys tuli nopsasti kotiin saakka. Mitä enemmän nappipohjia häneltä ostaa, sitä halvemmaksi hinta tullee. :) Muitakin myyjiä löytyy supplies-kategoriasta vaikkapa hakusanoilla "covered buttons".

  VastaaPoista
 6. Vau, kiva tuli! Tykkään :) Itse en ole koskaan oikein pitsiä tuollaisena virkannut. Nyt kyllä tekee mieli kokeilla joskus..viimeistään sitten eläkepäivillä, jos ei aikaisemmin :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos Madam B.C.! :) Tuollanen virkattu pitsi kunnon puuvillalangalla tuli yllättävän nopeesti. Varsinainen pitsin nypläys ei luultavasti olis munkaan heiniä. ;)

  VastaaPoista