tiistai 20. heinäkuuta 2010

Helmeilyä

Oonkohan mää ainoa ihminen maailmassa, joka rakastaa aikakauslehtien mainossivuja? Niistäpä voi tehdä ihania värikkäitä helmiä...

...ja jäädä siihen koukkuun. Vaikkapa Toisin käsin -blogista löytyy ohje helmien pyöritykseen. Suihkutin päälle vielä lakkaa, jotta pikkasen paremmin kestäisivät käytössä. Saa nähdä.

Kivoimman väriset vihreät ja keltaiset paperihelmet pääsivät kaulakoruiksi puuhelmien kanssa. Piti tietty varalta tehdä heti kolme lähes samanlaista - yksi koru näyttäisi kaulassa liian pliisulta.

Puuhelmistä ja rautalangasta tein vielä yhteen kaulanauhaan kukkasen roikkumaan. Sinooperista sain idean.

Näistä väreistä tykkään tykkään tykkään, ja paperihelmien idea on mielestäni ihana. Parasta on kuitenkin upottaa käsi uuteen helmipurkkiin ja etsiä oikean värisiä helmiä.

7 kommenttia:

 1. ihana idea! voisi kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Tuo paperihelmi-idea on minunkin päässäni pitkään pyörinyt. Hyvältä näyttää sinun toteutukseni. Jospa minäkin joskus talvipimeällä innostuisin värkkäämään. Kesällä on niin mukava virkata ja ommella...

  VastaaPoista
 3. sade: Kannattaa kokeilla! Älyttömän hauskaa kierrätysaskartelua.

  Anama: Kiitos! :) Mun mahtavat virkkaussuunnitelmat kaatuivat jossain jumittavaan lankatilaukseen... :(

  VastaaPoista
 4. Sä se jaksat ahkeroida... :) Mä olen joskus aloittanut myös tekemään noita paperihelmiä, mutta jostain syystä homma jäi keskien ja valmiina on vasta alle kymmenen helmeä. :) Sanomalehdestä voi muuten pyöritellä myös helmiä.

  Noi sun tekemät ovat kyllä aivan ihanan värisiä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Nzqu! :) Ite tykästyin kanssa noihin väreihin. Mää oon pyöritelly helmiä parin leffan aikana. Yllättävän nopeesti niitä syntyy, kun vauhtiin pääsee.

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä ihanaa koruntekoa :) En ole itse (vielä) tehnyt, mutta näyttävät niin kauniilta nämä sun, että varmaan tarviis kokeilla kanssa... Maailmassa vaan on niin paljon kaikkea kivaa, mitä pitäis kokeilla... :)

  VastaaPoista
 7. CherryKirsche: Ihan punastun! :) Sanopa muuta - ideoita kyllä piisaisi, mutta työt ja opiskelu haittaavat välillä harrastamista...

  VastaaPoista