keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Taimi-mekko

Taannoin jo vihjasinkin, että uskaltauduin heikoille jäille eli ompelemaan ittelle mekkoa. Pikkasen huijasin vahingossa, etten oo ommellu itelle vaatteita yläasteen jälkeen. Oon mää ainakin yhen hameen ja sitten pienempiä juttuja, kuten huiveja ja pipoja. Mutta en mitään näin kivaa!

Mulla on siis ollut aika suuri pukeutumisongelma vauvan syntymän jälkeen: mun vaatekaapissa on oikeastaan ainoastaan mekkoja (koska kaikki muut paitsi pieruverkkarit ja äitiyshousut ahistaa!) ja ne ei ehkä ole ihan kaikista käytännöllisimpiä imetyksen kannalta... Jotta ei tarvitse järkyttää muiden kansalaisten mielenrauhaa nostamalla mekkoa korviin vauvan vaatiessa ruokaa, uskaltauduin ompelemaan mekon. Imetyssellaisen.

Kahvittelun lomassa serkku näpsi kuvat uudesta mekosta:

"Hei otappa muutama kuva mun mekosta! Laitetaan tukka pois silmiltä!"
"Määpä otan vielä huivin pois, että nää napit näkyy!"
 "Hei oho, täällä on joku langanpätkä sojottamassa."
"Ai nää otitkin jo ne kuvat. No ota vielä sellanen, että hihat näkkyy."
 Kiitos J kuvista! ;)

Mekon kaavan pohjana on Onion 2035, joka osoittautuikin vallan näppäräksi malliksi. Kaventelin sieltä täältä, levensin toisaalta, pienensin kaula-aukkoa, laskin rinnan alla olevaa saumaa ja eteen tein neppilistan vauvan ruokintaa helpottamaan. Peitin nepparit samalla kankaalla päällystetyillä napeilla (ohje täällä). Napeilla ompelin myös hihat rypylle. Jos ei napit kestä pesukonetta, otan ne sitten pois! Mulla ei ollut sopivan väristä resoria, joten pääntien huolittelin kääntämällä resorikaitaleen kokonaan sisäpuolelle. Ihanan aurinkoinen Taimi-kangas on tilattu kankaiden yönä Verson puodista.
Mekko on osoittautunut käytössäkin aivan huipuksi ja oon aivan intona onnistumisesta! Eilen ompelin jo toisen - vieläkin ihanamman mekon - siitä toivottavasti pian lisää!

20 kommenttia:

 1. Ihanan keväinen kangas ja tosi kivan mallin olet löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän mekon kun vetäsee päälle, tulee oikeasti ihana kevätfiilis. :) Mekon kaava oli kyllä hyvä ja monikäyttöinen peruskaava!

   Poista
 2. Aivan upeat värit! Ja mallikin näyttää kivalta ihan muutenkin, ja hyvä jos toimii käyttötarkoituksessaankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit on kyllä ihanat! Ehkä väri- ja tyylikonsulttien mittapuulla väri ei ihan ole mulle kaikista sopivin, mutta ei mun menoa haittaa! :)

   Poista
 3. Jo on sievä! Napit on melkein imetysluukkua kätevämpi ja ainakin pitkäikäisempi ratkaisu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nappilista on kyllä aika hyvä vaihtoehto imetysluukulle, mutta ei tietenkään tarjoa samanlaista suojaa. Yhden mekon tein jo luukullakin ja siitäkin tuli ihana!

   Poista
 4. Kerrassaan upea mekko! Tykkään hurjasti tuosta kankaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! Kangas on kyllä aivan lemppari mullekin: metrin pätkästä on nyt valmistunut typylle potkarit, mun mekko ja vielä on jäljellä pikkuinen pala. Jospa siitä vielä pienen liivimekon saisi tytölle!

   Poista
 5. Ihana kangas, ihana malli, mutta lopputuloksena siis varsin ihana ja kaunis mekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittelijan tuurilla taisi lopputuloksesta tulla ihana ja kaunis mekko... ;)

   Poista
 6. Valtavan ihana mekko! Ja pääsee varmasti käyttöön imetyksen jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Mulla olikin yrityksenä tehdä imetysmekko, josta ei heti sen käyttötarkoitusta hoksaa. Toivottavasti on käyttöä sitten myöhemminkin. :)

   Poista
 7. Onpas tosi kaunis mekko ja sopii hienosti sulle! Ihanan keväinen kangas :)

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa retro-henkisyyttä! Ja onneksi olkoon, kannatti uskaltautua itsellekin ompelemaan! Tämän innoittamana niitä omiakin vaatteita on hyvä ruveta surauttelemaan!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! :) Ja näyttää tosi käytännölliseltä käyttötarkoitukseensa.

  VastaaPoista