sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Naminami kaakkua

Isi pyysi minulta kakkua illanviettoonsa. Tein pitkästä aikaa Hellapoliisin Valkosuklaa-daimkakkua, joka on siis ehkä maailmankaikkeuden parasta kakkua. Kaiken lisäksi se on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Tällä kerralla laitoin isin mieliksi täytteen sekaan kokonaisia vadelmia.

Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

200 g tummia täytekeksejä muruina
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl maitoa tai kahvia

Täyte:

2,5 dl vispikermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna
halutessasi vadelmia

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (tässä oli halkaisijaltaan 18 cm).

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle ja upota halutessasi joukkoon kokonaisia vadelmia. Anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti