sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Jumpsuitit kevääseen

Varsinkin kotioloissa tykkään käyttää tytöllä haalareita (tai jumpsuitteja, miten vaan), koska ne on niin näppärä vetäistä aamulla päälle. Myös viime kesänä totesin ne varsin passeleiksi lämmikkeiksi viileämpinä kesäpäivinä, eikä hiekkalaatikollakaan hiekkaa eksy ihan niin monesta raosta vaatteiden sisälle. Tässä kevään korvalla oli korkea aika paikata vaatekaapin haalarivajetta.
Moelmmat haalarit on tehty Ottobren Villikko-kaavan pohjalta. Vihreän haalarin ompelin Pikku Piltin ylläripaketista löytyneestä joustofroteesta, jonka kanssa olen hetken kriiseillyt, koska mähän en teoriassa tykkää vihreästä. Mutta käytännössä näköjään tykkään! Tästä tuli nimittäin aika herkku etuosan hassusta kuviokohdistuksesta huolimatta. Kovasti meinasin tehdä kokonaan vuoritetun haalarin, mutta lopulta vuoritinkin vain hupun Metsolan joustofroteella. Ompelin haalarin sivusaumattomana.
Mannekiinilla oli pikkasen meno päällä, mutta ehkä tästä "sovituskuvasta" saa jotain selkoa haalarin mallista. Haalarit nähtyään mies meinasi, että sopivat aikaisintaan tytön mennessä kouluun! Onhan 86-koon haalareissa toki reilusti kasvun- ja kutistumisvaraa, mutta pitkien resorien ansiosta pääsevät jo käyttöön. Ensimmäisen pesun jälkeen ovat todennäköisesti jo ihan hyvät.
Toisen haalarin tein Verson puodin sokerihiiri-joustocollegesta. Myös tähän versioon tein pitkät resorit hihoihin ja lahkeisiin.
 Sopivan pituinen rengasvetskari löytyi valmiiksi laatikosta. Harmittaa, etten ostanut näitä taannoin kahta enempää, kun maksoivat Metsolan alessa euron kappale!
Nyt sitten tulikin vähän muuttujia matkaan, kun neiti on juuri keksinyt miten siistiä on avata vetoketju ja riisua haalari pois. Saa nähdä pysyykö haalarit hetkeäkään päällä! :)

4 kommenttia:

  1. onpa ihania :) vitsi kun mäkin saisin tehtyä lastenvaatteita, toistaseks vaan kaikkee sisustusjuttua. mä tykkään haalareista/jumpsuiteista, mutta tosiaan meidän rinsessa on viimiset kuukaudet ollu kokonaan ilman vaatteita kotona(!!), ja nyt sitten kelpaa vaan mekot. pottailum opettelukin asettaa omat haasteensa, mekko on siinä suhteessa kätevä.

    VastaaPoista
  2. Tuo kaava on pakko saada. Näyttää täydelliseltä haalarikaavalta! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania haalareita! Mulla sattui Metsolan vetoketjujen kans moka. Otin umpipäisiä enkä avoketjuja :D Nyt pitäisi keksiä mihin käyttää 90cm umpiketjua..

    VastaaPoista