tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tikkitakki

Hyvää tiistai-iltapäivää! :) Alkuvuodesta tein ompelukurssilla tytölle tikkitakin, koska halusin samalla opetella ompelemaan kokonaan vuoritetun takin. Takin ompelu olikin varsin yksinkertaista ja työnjälki siistiä, kun ompeluun sai tarvittaessa neuvoja ja vinkkejä. Todennäköisesti kotona yksin pähkäillessä hiharesorien ompelua olisi saattanut lennellä jokunen rumasana, mutta kurssilla takin ompelu sujui leppoisasti. Silloinkin jaksoi vielä naurattaa, kun tajusin ommelleeni takkiin umpivetoketjun... Onneksi huomasin sentään ennen vuorin kiinnittämistä! :D
 Takin kaavan alkuperästä en ole varma, mutta luulisin sen olevan joku Ottobren takkikaava. Minusta malli muistuttaisi ainakin Tinttiina-takkia? Koko on noin 86, mutta käännettävien hiharesorien ansiosta se passaa jo hyvin käyttöön. Marimekon puuvillan ostin alesta juuri tätä tarkoitusta varten. Vuorin punainen tikkikangas on peräisin Eurokankaasta, ja resorit ja vetskari on ostettu Metsolasta.
 Sovituskuvassa neitillä on päällä äitinsä vanha hattu ja lapasetkin ovat ilmeisesti jo kolmannella sukupolvella käytössä. Kyllä se suomalainen käsityö vaan kestää. ;)
Oli kyllä mukavaa vaihtelua ommella välillä joustamatonta kangasta ja tästä rohkaistuneena on valmistunut jokunen muukin puuvillainen ompelus. Niistä toivottavasti lisää myöhemmin!

8 kommenttia:

 1. No niin, nyt sit sen kokonaan puuvillaisen takin kimppuun! ;)

  VastaaPoista
 2. Upea takki ja supersymppis sovituskuva :-)

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno lopputulos! Ehkä mäkin vielä joskus uskallan... :)

  VastaaPoista
 4. Heippa! Löysin melko vasta blogiisi ja selasin aikas monta sivua taaksepäin, ihania vaatteita olet tytölle ommellut! :) Parin vaatteen takia jouduin alkamaan metsästämään jotain kankaita mitä ei enää kaupasta saa :D Halusin vain jättää kommentin, kun niitä on kiva saada: kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 5. Oi mikä ihana takki ja vieläkin ihanampi pikkuinen! <3

  VastaaPoista