torstai 29. joulukuuta 2011

Joululahjat: Nörtit ristipistot

Joululahjaksi tein pitkästä aikaa ristipistoja, ja voi että oli kivaa! Ristipistojen aiheena oli kunnon vanhanliiton Super mario 3, jota lahjojen saajat ovat hamassa menneisyydessä (ja nykyisyydessäkin) Nintendolla näpyttäneet.

Miehelle tein kirjanmerkin, jota suunnittelin tekeväni jo viime jouluksi ja sitten synttäreiksi...ja lopulta sain sen valmiiksi jouluaattoaamuna! Yleensä nimittäin teen käsitöitä samalla, kun miehen kanssa tuijotetaan elokuvia, joten käsitöiden tekeminen ukolta salassa on haastavampaa.
Luigi parka! Ristipistomallin löysin täältä. Sydämestä piti tehdä tollanen miniversio, koska aida-kangasta oli jemmassa niukka palanen. Taustalle laitoin ohutta vihreää huopaa, jotta olisi hieman siistimmän näkönen. Aika paksuhan tästä huovan takia tuli, mutta hyvin mies kelpuutti kirjanmerkiksi. Kuulema huomattavasti parempi, kuin aikaisemmin kirjanmerkin virkaa toimittanut lankavyöte! :)

Veljelle ja hänen kihlatulleen ehdin tehdä pari jääkaappimagneettia:
Mallit löytyvät täältä ja täältä. Kiinnitin ristipistotyöt magneettilevyyn kuumaliimalla ja sitten mattopuukolla leikkasin magneetin oikeaan muotoon. Reunoista tuli himppasen epäsiistit, mutta aivan kelvot kuitenkin. Tarkoitus oli tehdä enemmänkin näitä, mutta aika loppui kesken. Kenties jatkoa seuraa maalis-huhtikuun tienoilla... ;)

17 kommenttia:

 1. vautsi! minulla jatkuu vielä täydellisen ristipistokuvan metsästys.. olisi ihana tehdä noita, mutta auringonlaskumaisemat ei houkuttele. nämä on kyllä jo aika lähellä, että alkaisiko tehdä! :)

  VastaaPoista
 2. hienot! :) Pistänpä idean ylös syksylle (avomiehen synttärit)..tai ehkä voisi tehdä jo aikaisemmin niin täällä vaihtuis kuitti-kirjanmerkki johonkin paljon siistimpään ;)

  VastaaPoista
 3. Nuo uppoaisi täälläkin :D Hienoja, täytyy myös laittaa idea muistiin :)

  VastaaPoista
 4. Aivan IHANAT!! :) Näitä on pakko kokeilla itsekin!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania!!! :) Sulla on paljon erivärisiä lankoja :D

  VastaaPoista
 6. Wau! tosi hienoja, kun vaan itelläkin riittäs mielenkiintoa tuollaiseen näperrykseen ;)

  VastaaPoista
 7. Wau noita jääkaappimagneetteja! Älyttömän hyvä pikkulahjaidea :)

  VastaaPoista
 8. Voi kun on ihania! Älä ihmettele, jos minäkin kokeilen tuota ideaa. Tiedän jo pari läheistä, jotka olis niin mielissään Super Marioista :)

  VastaaPoista
 9. Oi vau. Ristipistomagneetit, nerokasta.

  VastaaPoista
 10. Voi että, ihan hurjan hienoja! Kelpaisi itsellekin! :)

  VastaaPoista
 11. hienoja! Nuo ristipistomagneetit olisi varmaan helpompi tehdä muovisesta ristipisto"kankaasta" jonka saa leikattua saksilla muotoon, ja sitten vaan liimalla magneerinpala taakse.

  VastaaPoista
 12. Tosi makeet! Pitääpä laittaa idea korvan taakse. ;)

  VastaaPoista
 13. todella hienoja. Voisi itsekkin kokeilla :)

  VastaaPoista