keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kesähamonen

Määpä ompelin hameen! Maininnan arvonen juttu, koska olen viimeksi ommellut hameen öö.. seiska luokalla. Eilen kuitenkin löysin kirpparilta niin ihanan retro-pöytäliinan, että siitä oli pakko tehdä kesähame. Tittiditii tässä se on!

Kaavat ja ohjeet vetelin omasta päästä, joten siihen nähden hame onnistui hienosti. En siis oikeastikaan tiedä, miten tollanen hame kuuluisi tehdä. Enpähän vaan jaksanut odottaa yön yli, että olisin päässyt kirjastoon. Kellohame olisi ollut helpompi, ja tavallaan kivempikin. Kellohameita kumminkin piisaa, joten vaihteeksi halusin tämmösen. Ja jäipähän ihanaa kangasta vielä muuhunkin. Reunaan laitoin myöskin eilen kirpparilta ostamaani pitsintynkää, ja siitä tuli kyllä ihana! :)

Sitten haluan vielä erikseen näyttää, että sain mäihällä jopa vetskarin kunniallisesti ommeltua. Vetskari on musta, koska ei nyt sopivampaakaan sattunut löytymään varastoista. Vyötärökaistaleeseen tein vielä tommosen nepparilla kiinnitettävän lipareen. Kyllä nyt pysyy menossa mukana!

Kyllähän tästä nyt huomaa, että pikkasen amatöörimäistä hommaa on ollut, mutta kyllä tuo mulle kelpaa. Pikkasen vinksottaa sieltä täältä, eikä kaikki mene aivan kohdalleen. Sama homma se on kuitenkin itse ompelijallakin! Tässä hame vielä päällä.

Jos en olisi ollut niin täpinöissä, olisin ehkä voinut esimerkiksi pukea hameen suoraan ja silittää sen ennen kuvaamista? Myös reiättömät legginsit olisivat olleet ihan jees.

7 kommenttia:

 1. Aivan ihana, ja kehtaan väittää, ettei näytä edes amatöörimäiseltä. Tosin omatkin ompelukseni ovat aina vähän sinne päin, joten ei ehkä kannata mua kuunnella :D Uskon siihen, että jos näyttää siistiltä ja pysyy päällä, on ihan sama, millainen kaaos esim. nurjalla puolella on menossa.

  Palaankin tästä ompelemaan...

  VastaaPoista
 2. Inari: Kiitti! :) Ehkä siksi pitdänkin hametta vähän hutaleena, kun olen nähnyt nurjan puolen kaaoksen... ;)

  VastaaPoista
 3. VAU! todella upea! ihana kangas <3

  VastaaPoista
 4. Hieno hame! Minä edelleen kerään rohkeutta aloittaakseni hameen ompelun - kankaita (pöytäliinoja, verhoja ja lakanoita) olen ahkerasti jo kerännyt. Pelkään vaan, että surautan ihan pieleen ja hieno kangas menee hukkaan.

  Hyvää jälkeä olet saanut aikaan, älä yhtään vähättele! :)

  VastaaPoista
 5. sade: Kiitos! Olin itsekin harvinaisen tyytyväinen löydettyäni kankaan kirpparilta. :)

  Nzqu: Kiitos, alkaa kehut punastuttamaan! :) Harmi vaan, että mies bongasi hameesta ruman tahran pepun kohdalta. Näyttää kuitenkin sellaiselta, joka voisi lähteä pesussa pois.

  Nyt rohkeutta ja ompelukoneen ääreen! Ainahan sitä voi purkaa... ;) Tee vaikka ensin harjoituskappale ei niin mieluisasta kankaasta.

  VastaaPoista
 6. No ei ole amatöörimäinen, turhaa vähättelet :) siitä vaan kuule enemmän hameita ompeleen, siitä se lähtee! pitsinauha sopii kyllä helmaan ku nenänpää nokkaan :)

  VastaaPoista
 7. Madam B. C.: Tänks! :) Kyllä vähän paininjalkaa jo vipatta... ;)

  VastaaPoista