keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Sytomyssyjä

Äitin vinkistä havahduin Oulussakin meneillään olevaan (4.1-30.4.2010) Sytomyssykeräykseen. Seijasisko ja Lankapirtin Matleena ovat haastaneet kaikki käsityötaitoiset tekemään myssyjä naisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoitojen seurauksena. Keräyksen loputtua myssyt lahjoitetaan OYS:n sytostaattiyksikköön.

Viime tipassa sain valmistettua pari kesäistä myssyä:

Molemmat myssyt on tehty Novitan Tennesseestä. Virkatun myssyn tein suurin piirtein tämän ohjeen mukaan. Tykkään kovasti tuosta virkatusta kukasta! :)

Neulotun pipon mallina on Tähdellinen. Mukava malli neuloa, ja päälaen tähtikuvio on kaunis. Lisäsin pipoon vielä pari pientä aikaisemmin tekemääni kukkasta.

Molemmissa myssyissä on mukana vielä lappu, josta löytyy pipojen koko- ja pesutiedot, sekä tiedoitus allergisille. Meillä ei aivan niin steriiliä ole, etteikö jokaiseen käsityöhön eksyisi muutama kissankarva.

Toivottavasti myssyt piristävät jonkun piristystä kaipaavan päivää.

7 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle Anniina ihanista pipoista! :) Kaksi naista saa niistä niiden myötä iloa elämäänsä vaikeana aikana. Esimerkillisesti olet tehnyt nuo lappusetkin!

  VastaaPoista
 2. Matleena: Kiitos! Ja iso kiitos vielä teille, kun toteutitte hienon ideanne ja rupesitte tuumasta toimeen. :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita! Nyt rupes harmittamaan kun ei itse ehdi enää osallistumaan tuohon keräykseen. :/

  VastaaPoista
 4. Annika: Mulla meinas kans mennä koko kampanja ohi. Vaikka Oulun keräys on loppumaisillaan, monissa muissa kaupungeissa keräys jatkuu vielä. Lankapirtin-blogista löytyy lista kaikista sytomyssykampanjoista. Ja eikun virkkaamaan! :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava homma, kävin kurkkaamassa Lankapirtin-blogia ja tällä alueellahan on näköjään aikaa vielä toukokuun loppuun, joten ehdin sittenkin mukaan keräykseen ainakin jollain myssyllä! :)

  ps. Blogistani löytyy pieni juttu sinulle.. :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita myssyjä!
  Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa ja seurantaan lähti. Ihanan räiskyvät värit :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Miia-Rebekka! Kiva, että löysit tänne! :)

  VastaaPoista