tiistai 27. huhtikuuta 2010

Mansikka-valkosuklaakakku

Isi ja pikkuveli kävivät eilen kakkukahavilla. Tarjolla oli Chocomumin mansikka-valkosuklaakakkua. Pikkasen muuttelin ohjetta kaapista löytyvien aineksien mukaan, ja tein pienemmän satsin 18 cm:n vuokaan. Alla oleva ohje on kirjoitettu sen mukaan, miten itse tein.

Mansikka-valkosuklaakakku

POHJA:
n. 150 g Mansikka-dominoita
sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

MANSIKKAMOUSSE:
150 g mansikoita
2 liivatelehteä
vajaa 1/2 dl tomusokeria
1,5 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikka-tomusokeriseokseen. Vaahdota vispikerma ja lisää se varovasti käännellen marjaseokseen.


VALKOSUKLAAMOUSSE
120 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
vajaa 1 rkl sokeria
1 keltuainen

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita 1dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 1,5dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen.


KAKUN KOKOAMINEN
Kokoa kakku vuokaan. Kaada pohjan päälle mansikkamousse ja siihen päälle valkosuklaamousse. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta ja koristele vaikkapa mansikoilla ja valkosuklaaraasteella.

4 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköstä!!

    VastaaPoista
  2. kuinka monta annosta tästä tulee?

    VastaaPoista
  3. Ääk! Mää en oikeesti osaa vastata! Kovin iso kakku ei ole, koska on siis tehty 18cm kakkuvuokaan.

    VastaaPoista