sunnuntai 15. elokuuta 2010

Rintarossi- ja nappikauppaa

Vähän aikaa sitten Väkerrys & Näperrys -blogin emilia- ehdotti maailman kivointa vaihtokauppaa, kun eräässä postauksessa valittelin nappivarastoni suppeutta. Ajatuksena oli, että minä teen hänelle pari rintarossia ja hän puolestaan lähettää jokusen napin minulle. Tästä minä tykkään!

Tälläinen setti lähti emilia-:lle:

Yritin tehdä mahdollisimman erilaisia, jotta ainakin joku olisi saajalle mieluinen. Ensimmäisen rintakorun tein ompelemalla askarteluhuovan päälle pitsiä, valkoista nauhaa ja vanhan napin. Liimasin koko systeemin vielä pahville, johon oli liimattu rintakorutausta. Tämä on ehkä aika kiva.

Toisena oli virkattu kukkarintakoru. Kukan virkkailin vanhasta muistista, ja keskustaan ompelin kasan sävyihin sopivia helmiä. Lankana on äitin Norjasta tuomaa alpakkalankaa. (Onko kellään muuten ideoita, mitä ihanan pehmeästä langasta voisi tehdä? Lankaa on yhteensä kuusi 50 gramman kerää: kolme harmaata, kaksi sinisempää violettia ja yksi punertavampi violetti.) Tälläisen rintakorun teen ehkä itsellenikin esimerkiksi viime postauksessa hehkuttamistani herkkulangoista.

Viimeisen rintakorun tein vähän ekstrana, koska halusin kokeilla valmiin rintamerkin päällystystä paperilla ja lakalla. Ihan hyvinhän tuo onnistui, mitä nyt vähän ruttua jäi reunaan.

Näitäpä oli kyllä niin kiva väkerrellä. Kiitos vielä emilia-:lle kivasta inspiroivasta ideasta! :)

ps. emilia-:n lähettämä paketti on vasta postissa tulossa, joten siitä lisää myöhemmin! En vain malttanut olla postaamatta tätä jo nyt. :)

pps. Madam B. C.:llä on muuten ihana arvonta meneillään!

6 kommenttia:

 1. Söpöjä! Mun lemppareita on eka ja vimppa. :)

  VastaaPoista
 2. Nättejä rintarosseja kaikki! Varsinkin tuo virkattu kukka on aivan ihana! Oliko se niin, että sulla oli jotain rintamerkkipohjia, joihin teet noi? Vai ihan vaan sellaiseen rintaneulaan?

  Alpakkalangasta voisi tehdä vaikka sliparin, liivin, hihattimen tai huivin ja siihen sopivan pipon... tuo määrä riittäisi varmaan johonkin ton kokoiseen - edellyttäen että haluat yhdistää niitä värejä samaan neuleeseen. :)

  VastaaPoista
 3. Petra: Kiitos! Mää en oikein tiiä, mikä mun mielestä on kivoin. On niin erityyppisiä kaikki. :)

  Nzqu: Kiitsa! Mulla on sekä sellaisia erikokoisia "valmiita" pyöreitä rintamerkkejä (alin) että pelkkiä rintakoruneuloja, jotka voi sitten ommella tai liimata kiinni (kaksi ylintä).

  Tuossahan tulikin monta hyvää ideaa alpakkalangalle! Pipoa olin vähän miettinytkin - pitäisi vaan löytää kiva malli, johon sopisi monta väriä! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania, tuo virkattu kukka helmikeskustalla on kaunein! Ja UPEA kangas edellisessä postauksessa...

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos Emma! Kovasti on mielessä pyörinyt, mitä kankaasta voisi tehdä...

  VastaaPoista
 6. Oij, tuo viimeinen on minun suosikkini :) sävyt ja printti upposi heti! <3

  VastaaPoista