maanantai 9. elokuuta 2010

Makiaa ja suolaista piirakkaa

Mies on tämän viikon töissä toisessa kaupungissa. Tilanteesta on tietenkin otettava kaikki irti, joten huomenna vietämme äitin kanssa tyttöjen iltaa Sinkkuelämää-leffan ja herkkukasan merkeissä.

Leivoin jo ennakkoon, jotta huomenna päästään suoraan asiaan. Jos siis oletetaan, että huomenna on jotain vielä jäljellä. Makuunin namujen lisäksi makiana tarjottavana on Kinuskikissan Rukiista mustikka-valkosuklaasydäntä.

Voi nam! Tämä oli mielestäni niin hyvvää. Isä ja veli kävivät tämän siis jo apuna koemaistamassa... ;) Muuten tein piirakan ohjeen mukaan, mutta taikinakuoren korvasin piparimuotilla tehdyillä sydämillä ja mustikoiden lisäksi käytin täytteessä vadelmia.

Taikinaa jäi vähän ylimääräistä, joten tein siitä rukiisia hyvin paistuneita pikkuleipiä. Maistui ihanalta isältä tuliaisiksi saamani kaktushillon kera.

Suolaiseksi tein aivan ihanaa Tomaatti-vuohenjuustopiirakkaa. Ohjeen löysin uusimmasta Kodin kuvalehdestä, ja suosittelen kyllä ohjetta lämpimästi. Pienempi vauvapiirakka näyttää jo kadonneen mystisesti tämän kirjoittelun aikana...

Namii, herkullista loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Uu nam! Kaktushillo kuulostaa mielenkiintoiselta, mistä sitä saa?

  VastaaPoista
 2. Annika: Jep, koko ajanhan nuo kuumottavat jääkaapissa... ;)

  Elmeri: Kaktushillo oli todellakin hyvin mielenkiintoista: En tiennyt yhtään, mitä odottaa, ja maku oli aivan suussa sulava. Itse sain hilloa Maltan tuliaisina, joten en tiedä, mistä sitä saisi Suomesta.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä tosi herkuille - kumpainenkin :)

  VastaaPoista
 4. Elmeri: Tuo mulle samalla niitä seteleitä magneetteja varten! :D

  CherryKirsche: Eikä ulkonäkö tällä kertaa pettänyt...

  VastaaPoista
 5. Kaktushilloa sain itse tuliaisena Kanarialta. Vielä kun keksisi käyttöä:)

  VastaaPoista