perjantai 23. heinäkuuta 2010

Pitsiä pitsin perään

Kesän alussa netistä tilatut langat odotuttavat yhä. Kädet huutavat isoäidinneliöitä, mutten voi kyllästyttää niitä neliöiden virkkaamiseen ennen karkkilankojen kotiutumista. Ääh ärsyttää, kuten lähes kaikki muukin tällä viikolla. Eikä vähiten aivan toivoton yritykseni ommella mekko.

On tässä viikossa oikeasti vähän kivojakin asioita ollut. Pilaantuneen mekonalun lisäksi olen sentään saanut aikaan pari rintarossia. Ehkä nämä rintapielessä hymyilyttää enemmän.

Tästä ensimmäisestä tuli aika hassu. Päällystin vahingossa ostetun rintamerkkipohjan (Onko järkeä ostaa rintamerkkipohjia, jos ei ole oikeita välineitä niiden tekemiseen?) ihanalla satukankaalla ja decoupage-lakalla. Kehykseksi piti toki laittaa pala pitsiliinan reunaa. Pitsin tärkkäsin seoksella, jossa oli puolet erikeepperiä ja puolet vettä. Toiseen yläkulmaan olisin halunnut ehkä pikkiriikkisen keltaisen rusetin, mutta eipä löytynyt sopivaa nauhaa laatikosta.

Tämän toisen rintarossin tein vähän vahingossa äsken, kun piti saada uuteen mekkoon sopiva koristin.

Pohjana on äitin kirpparilta ostamaa (ihana mama!) pitsiä ympyrän muotoon rypytettynä. Pikkasen oli liian kirkkaan valkoista pitsiä, joten upotin sen iltateehen. Kivempi sävy näin, ja kaiken lisäksi tuoksuu ihanalta. :D Päälle ompelin vielä rusetin satiininauhasta ja tähän upposi myös mun viimeinen harmaa nappi. Nappivarastoani haluaisinkin täydentää, jotta saisin tehtyä napeista kaulakorun.

Tässä on vielä huono kuva tänään kirpparilta löytämästäni ja mieleisekseni muuttamasta b.youngin liivimekosta.

Päätös olla ostamatta uusia mekkoja vähään aikaan kesti jo lähes kaksi viikkoa, vau. Tästä jouduin maksamaan melkein kymmenen euroa mutta minkäs teet, jos toinen on liian ihana. Uutta liivihametta olenkin jo jonkin aikaa etsiskellyt parin parhaat päivänsä nähneen tilalle. Myös helmaan ommeltu pyöreä pitsiliina löytyi samalta kirpparireissulta.

Hauskaa viikonloppua!

7 kommenttia:

  1. Nappilaatikon täydennystä kaipasit...Multa saattaisi löytyä ylimääräisiä. Kiinnostaisko vaihtokauppa vaikkapa johonkuhun tuon alemman kuvan tyyppiseen rintaneulaan? Voisin haluta ueamman erilaisenkin ;D Millaisia nappeja etsit, haluaisitko monta samaa vai kaikki erilaisia? Montako nappia haluaisit/rintaneula? Mun blogin sivupalkista löytyy sähköpostiosoite jos kiinnostaa :) Mulla on iiiiso laatikollinen nappeja. Valkoisia, beigen värisiä ja vaalean sinisiä löytyy enemmän samanlaisia muut ovatkin sitten sekalaisia. Vaihtarit on vaan aina niin kivoja :D

    VastaaPoista
  2. emilia-: Hei joo! Kuulostaa aika kivalta idealta! :) Määpä pistän mailia jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Ihana pitsirintakoru!!! pitäisi tehdä itsekkin. todella kaunis. samoin liivimekko.

    VastaaPoista
  4. Onpas kauniita rintakoruja :) Tuo valkoinen pitsi on löytö! Mulla on ollu mielessä koristella yksivärisiä lapasia pitsillä talvea varten, mut ensin pitäis löytää sopivaa kapeeta ja silmää miellyttävää pitsiä.

    VastaaPoista
  5. Tuo eka on tosi soma! :) ihana tuo pikkulintunen kankaassa :)

    VastaaPoista
  6. sade: Kiitos! :) Näpertelemään vaan!

    Heidi: Kiitti. Pitsi on kyllä sievää ja sitä on varmasti monta metriä. Sopivan ohkasta rypytettäväksi. Äiti löysi sen kirpparilta Norjasta - ehkä sun pittää lähteä matkalle sitä etsimään... ;)

    Madam B. C.: Lintu on kyllä söpöläinen. Kyseinen kangas on kokonaisuudessaankin aivan ihanaa mutten tiedä, mitä siitä ompelisin...

    VastaaPoista
  7. Nättejä rintakoruja oot tehnyt! Mun mielestä myös se lintukoru on aivan huippusöpö ja ihanan värinen. :)

    VastaaPoista