lauantai 16. toukokuuta 2015

Kesävaatetta

Kyllä oli omituinen olo näitä kesävaatteita pari kuukautta sitten ommellessa räntä- ja lumisateen keskellä, mutta kylläpä se kesä on ilmeisesti tulossa tänäkin vuonna! :) Ja toivottavasti sen verran lämpimänä, että on lyhythihaisillekin tarvetta.

Miiinullekko-blogista bongasin kivannäköisen toppimallin (Ottobre 3/2012), jota halusin testata tytön kesävaatteisiin. Malli on ihan huippukiva ja näihin saa hyvin käytettyä pienempiä tilkkuja, mutta kokoluokitus on hassun pieni. Kokoa 80 käyttävälle tytölle tein kokoa 92 ja lisäsin vielä helmaan useita senttejä. Eikä ole lainkaan liian iso!
Paapiin Siiri ja Myyry -trikoo on Majapuulta, Waterlily-trikoo Metsolan palalaarista ja pilkkutrikoot Eurokankaasta. Topin hihat on niin hauskan malliset, että samalla kaavalla huvittaisi tehdä myös kesämekkoja!
Näiden ja muiden teepaitojen kaveriksi ompelin parit vajaamittaiset housut:
 Raitapökät on tehty perinteisesti Ottobren Summersea-kaavalla.
 Wiljamin puodin kangaspaketin mukana tuli harmaata pilkkutrikoota juuri sen verran, että sain siitä ommeltua röyhelöpyllycaprit. Kavunvaraa taisi tosin lipsahtaa sen verran, että ovat caprimittaiset vasta ensi vuonna, huoh...
 Röyhelöpylleröt on ommeltu Ottobren Little houses -kaavalla.
Siinäpä nämä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Nyt vaan odotellaan niitä kesäkelejä, jotta nämä ja muutamat muut hepenet pääsevät tositoimiin! :)

1 kommentti:

  1. Eiiiiii en kestä kun nää on taas niin söpöjä :D Miksi mie en osaa ommella trikoota??

    VastaaPoista