sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivän ruusut

Tänään käytiin viettämässä äitienpäivää oman (tietysti maailman parhaan sellaisen) äitini luona. Tytön kanssa saatiin vähän samistella uusissa ruusumekoissa! :)
 Täydellisen ihanat Babushka roses trikoot on tilattu Pehemiältä. Pitkästä aikaa sellainen pakko saada hinnasta huolimatta -kangas ja kerrankin raskin tilata niin, että riitti ihan kellohelemaan! :)
 Oman mekon ompelin ruskamekon pohjalta ja ompelukurssilla sain apua puolikellohelman kaavan piirtämiseen. Kaula-aukon huolittelin alavaralla. Hihojen pituutta pähkäsin ja pyörittelin (hihaton/lyhyt hiha/pitkä hiha) ja lopulta päädyin 3/4-hihoihin, kun kerrankin kangasta riitti. Kaulaani laitoin päivän teemaan sopien omalta rakkaalta mummaltani aikoinaan saadun ruusukuvioisen kelloriipuksen.
Tästä mekosta tuli kyllä aivan ihana ja aika juhlavakin. Ainoana miinuspuolena mainittakoon, että tämä mekko päällä tulee vähän väliä väistämätön tarve pyörähdellä helmat hulmuten! :)

Ja ihan vaan koska mulla on ihana pieni typykkä, ompelin myös "pari" kokoa pienemmän hellohelmaisen mekon turkoosipohjaisesta kankaasta.
 Mekon kaavan pohjana on edellisessä postauksessa esitelty peplum, johon vain pidensin helmaa. Tässäkin on 3/4-pituiset hihat. Täydellisen sävyinen resori on peräisin oman mummini kaappien kätköistä. Aamulla huomasin, että mekon helma on vielä huolittelematta ja surautin siihen hätäpäissäni rullapäärmeen. Täytyy kuitenkin leikata rullapäärme pois ja ommella tilalle taite, koska nyt helma lähtee rullautumaan rumasti ylöspäin.  

Ruusumekko taisi olla myös kohta puoltoistavuotiaan mieleen, koska kellohelmassa on hyvin tilaa esim. kiipeillä!
Hyvää äitienpäivän iltaa kaikille äideille ja isoäideille ja isoisoäideille ja isoisoisoäideille! :) Lämmin halaus myös heille, jotka omasta tahdostaan huolimatta eivät vielä ainakaan tänä vuonna saaneet viettää äitienpäivää.

6 kommenttia:

 1. Iiiiiik miten söpöt mekot, ihana äiti-tytär -univormu :D Miulla on haaveissa molemmille tytöille ja miulle kesän juhlia varten kunnon kukkamekot. Jostain peruspuuvillasta kuitenkin, trikoota en ainakaan vielä uskalla ommella!

  VastaaPoista
 2. Aina yhtä paha miinuspuoli mekossa, jos siinä on pakko pyörähdellä. :D

  VastaaPoista
 3. Oi ihanat ruusu mekot! Tämä kangas on niin kaunis, etten ole vielä uskaltaunut ompelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit että olet nopea ompelemaan! Ihan mielettömän kaunis mekko! Mulle kanssa!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit mekot. Tuo sinun mekkosi on kyllä huikean kaunis.

  VastaaPoista