tiistai 5. toukokuuta 2015

Kesäisempiä ruskamekkoja

Jatketaanpa nyt sitten valitulla linjalla eli lissää ruskamekon kaavan pohjalta surauteltuja kolttuja höystettynä peilikuvilla. Jotta edes vähän mielenkiinto säilyisi, niin nämä ovat sentään hihattomia versioita!

Raitamekon ompelin Eurokankaan palalaarista löytyneistä kankaasta. Mua tulee varmaan ikuisesti kiehtomaan musta-valkoiset vaakaraidat, siitä ei pääse mihinkään. (Sen sijaan vaatteiden silittäminen ei kiehdo lainkaan, kuten kuvasta näkyy! :D)
Ompelin mekkoon väärään langansuuntaan leikatut paikkataskut. Tukikankaasta huolimatta nuo on vähän tuommoset lerpukkeet kankaan luonteesta johtuen. Muutenkin tuo kankaan rypistyminen ärsyttää, mutta jospa tätä nyt tulis ainakin kasvimaalla käytettyä. ;) Alemmassa kuvassa demonstroin ilmeisesti vielä helman muotoa.
Toisen hihattoman kesämekon ompelin Paapiin Jussi-kuosista.
Mekko on ihan perus pussihelmamekko. Vähän harmittaa tuon paksuimman valkoisen raidan kohdistuminen rinnuksiin, koska se näkyy ikävästi läpi. Pään- ja kädentiet huolittelin tällä kertaa Mumintalon ohjeella. Ohje tuli kuin tilauksesta, koska olin pähkäillyt tämän mekon pääntietä: framilonilla kääntäen olisi tullut liian huomaamaton, mutta perinteisellä resorikanttauksella taas liian jykevä. Nyt tuli juuri sopivan särmikäs!
 Tungen tähän samaan postaukseen vielä Jussi-trikoon jämistä tytölle ommellun pienen Peplum-paidan 3/4-hihoilla:
Sain kaavan ompelukurssilta (Ottobren 1/2015 Peplum pienennetty kokoon 80) ja tämähän on vallan loistava kaava pienten kangaspalojen hyödyntämiseen! Sovituskuvaa ei valitettavasti ole, mutta uskotte varmasti sen olevan käyttäjänsä päällä aivan äärimmäisen söpö. :)

3 kommenttia: