perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulua!

Jouluntoivotukset kaikille teille! Toivottavasti ootte muistaneet syödä, rentoutua, nauttia läheisten seurasta ja syödä. Niin ja syödä. Jos ette oo, niin vielä ehtii korjaamaan tilanteen! :) Meidän jouluaatto sujui leppoisasti oman pienen perheen kesken kotosalla ja muina päivinä on sitten ehditty nähdä myös muuta perhettä.

Meidän perheen tytöille tein punaiset mekot hyvissä ajoin ennen joulua. Tavoitteena oli mekot, joiden käyttöä voisi jatkaa myös pitkälle joulun jälkeen eli ei liian jouluista. Mutta punaista sentään! Itselleni ompelin muokatulla Onion2035-kaavalla pussihelmaisen mekon Verson puodin jemma-joustocollegesta.
 Pääntien huolittelin alavaralla ja se olikin vallan passeli tähän mekkoon. Ihanan yksinkertaista.
Tarkoituksena oli tehdä typykälle liivimekko samasta kankaasta, mutta eihän pihinä tilatusta metristä sellaista mitenkään enää saanut. Onneksi varastosta löytyi palanen Verson puodin sydämmellistä-joustofroteeta, josta sitten tuli mekko pienemmälle. Olisin halunnut tehdä hiippahupullisen version, mutta kangas ei mitenkään riittänyt. Raitaresori on Majapuulta. Selässä on nappilista pukemista helpottamaan.
Mekosta oli vähänlaisesti sellaisia kuvia, joissa ei näkynyt muita ihmisiä. "Sovituskuvassa" näkyy kuitenkin tämän joulun hittipuuhta eli lahjanarujen ripustaminen kaulaan ja pakettien päälle kiipeily. ;) Alempana on vielä havainnollisempi kuva mekon mallista. Kaveriksi tein Metsolasta ostetusta pallotrikoosta tonttulakin, joka ei tosin juurikaan tänä jouluna päässä pysynyt!
Myöhemmin palaan ittetehtyjen joululahjojen tiimoilta, mutta nyt nappaan vielä yhden kupillisen kahvia hollille ja neulepuikot käteen ja neuloa hurautan muutaman rivin ennen kuin tyttö herää päikkäreiltä! Ihana joulu!

5 kommenttia:

 1. Kylläpä on hurmaava minitonttu! Täällä pienin tonttutyttö menee vielä lattiaa pitkin, ja vähän väliä saa olla kiskomassa sitä jaloista pois kuusen alta :D

  VastaaPoista
 2. Ystäväni vinkkasi mulle nyt joulun alla, että "käyhän lukemassa Puikko hukassa-blogia, varmasti tykkäisit!". Ja tykkäsinhän minä! Aivan ihania vauvanvaatteita ja aikuisten myös. Sitten blogia hetken selattuani tajusin, että sinä oletkin tuttu tyttö :) Oon Katan opiskelukaveri ja samoissa hippaloissa on nähty useasti. Taidettiin törmätä ohimennen Turkansaaren markkinoilla tässä loppuvuodesta?
  Meilläkin arki on touhua täynnä ja siitä pitää huolen viikon päästä vuoden täyttävä poika :) Tonttulakki ei meinannut täälläkään päässä pysyä. Mukava blogi sinulla! :) t. Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se maailma on pieni paikka (näköjään myös virtuaali- sellainen)! :) Kiva kun tänne löysit ja viihdyit! Vilaukselta näin teidät siellä Turkansaaressa ja katoinkin, että on aika samanikäisen näköinen pirpana teillä. :) Onnea myös teidän 1-vuotiaalle!

   Poista
 3. Kiva kun kävit kommentoimassa ja paljastamassa itsesi! Tuttujen blogeja on kiva lukea! Ja teidän vaatteita on niin kiva ihailla aina kerhossa :)

  VastaaPoista