keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Rusetteja äitille ja tyttärelle

Olin jo aiemmin kuolaillut Elisa Tuohimaan suunnittelemaa rusettijerseytä ja Kankaiden yönä pidin peukkuja, että tulisi tarjoukseen. Ja tulihan se! Emeli Designilta tilatusta metrin pätkästä sai sopivasti vaatetta molemmille huushollin tytöille.

 Isommalle tytölle syntyi mekko imetystaskuilla. Kaava on jälleen onion2035-muokkaus (mm. etu- ja takakappaleet tehty yhtenäisinä, helmaa lyhennetty, kavenneltu ja levennelty omien mittojen mukkaan, imetysluukulliset taskut lisätty). Taskujen trikoo on niin ikään Kankaiden yönä Kestovaippakaupasta tilattu.
 
  Tavoitteena oli siis lyhythihainen kesämekko, mutta jossain vaiheessa huomasin mekossa olevan 3/4 pituiset hihat (kuvassa nostettu ylemmäs), WHAAT? Mutta menkööt näin, ei täällä ole vielä helteitä näkynyt. Ja voihan ne hihat sitten myöhemminkin vielä katkaista. Hihoissa on myös olalla rypytystä, joka ei oikein kuvissa näy. Hihojen ja kainaloiden kanssa tapahtui muutenkin jotakin tosi outoa ompeluvaiheessa, mutta onneksi sain pelastettua käyttökelpoiseksi. 
Aika hyvin sain tuhottua kankaan omaan mekkoon, mutta onneksi riitti vielä pikku siivu pienemmän tytön t-paitaan (kaava Spot fish, OB 3/2014, koko 74). Etukappaletta piti pikkasen jatkaa väärään langansuuntaan leikatulla trikookaitaleella ja myös takakappaleesta tuli raidallinen.
Takakappaleen koristukseksi löysin vielä yhden ehjän rusetin, jonka ompelin kiinni siksakilla.

 
Aluksi pidin keltaisen sävyä vähän epäilyttävänä, mutta kyllä mää näistä niin tykkään!

1 kommentti:

  1. Aivan ihanat rusetit kyllä! Ja kuinka söpöjä ootte sitten kun äiti ja tytär mätsää :)

    VastaaPoista