sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Betonipileet, osa 1

Hellurei! Äipän kanssa oli pari viikkoa sitten betonipileet. Meillä oli hyvänä tarkoituksena mennä betonikurssille, joka sitten peruttiin vähäisen osallistujamäärä vuoksi. Vaan meillä olikin ihan omat kurssit ja hyvin sujui! En ole (vieläkään) saanut kuvattua kaikkia tekemiäni betonihommeleita, mutta tässä nyt ensi alkuun.

Kissanruokapurkkien ja humalanlehtien avulla tein muutamat tiiliskivet mihin lie käytettäviksi. Spray-liima oli mahtava apuväline lehtien kiinnittämisessä purkin pohjalle. Näistä tuli mun mielestä aivan ihanat! Keksiskö joku teistä näille oivan käyttötakoituksen meiän pihalla?
Sitten piti tietenkin kokeilla perinteisiä raparperikulhoja, jotka olikin aika helppoja tehdä. Kun paksuimmista lehtiruoteista vuoli mattoveittellä paksuimmat kohdat pois, raparperin lehdet sai irrotettua yllättävän helposti. 
Lehtien avulla betoniin sai tosi kivoja kuvioita. Harmi kun niin aikaisin kesällä ei vielä ollut erityisen paljon lehtiä, joita olisi saattanut hyödyntää betonitöissä. Onko kukkaan teistä ennättänyt kokeilla betonijuttuja?

9 kommenttia:

 1. Oi kun ihania! Minä käyttäisin noita jonkun kauniin kukkapenkin reunuksena. Tai latoisin ne vierekkäin ja syntyneelle tasolle laittaisin kukkapurkkeja pari, että kuviot jäävät kuitenkin näkyviin. Minä en ole vielä saanut tehtyä koskaan betonitaidetta, mutta meillä ei ole kyllä pihaa missä ne olisi parhaiten esillä.

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoja! Nuo tiilethän voisi olla kivoja muiden tiilten joukossa, esim. jos tekee jotain terassintapaista ja päällystää osan puutarhasta tiilillä. (: Oon aina aatellu, että betonijutut on tosi vaikeita, eikä niitä voi yrittääkään ilman opettajaa, mutta ehkä tänä kesänä uskaltaisinkin kokeilla! Ainakin nuo lehtikulhot olis houkuttelevia tehdä. (:

  VastaaPoista
 3. Oi, onpa hienoja! Varmaan 3-4 kesää sitten tehtiin kaverin kanssa noita raparperinlehtiä betonista, niistä tuli kyllä kivoja. Mieli tekis kokeilla pitsiä yhdistettynä betoniin, mutta pitänee vielä malttaa kunhan pääsee omalle pihalle tuusaamaan - tänne väliaikaisen vuokrakodin takapihalle ei oikein huvita mitään rakennella, saatika sitten muuttaa niitä mukanaan jälleen jokusen kuukauden päästä! Mies tykkäsi edelliselläkin kerralla hirveesti kun kantoi betonisia raparperinlehtiä muuttokuormaan.. ;D

  VastaaPoista
 4. Raparperinlehdet ovat olleet minulla joskus pari vuotta sitten kuviomallina, niistä tuli ihan kivoja. Ei tullu kuppimallisia, vaan ihan tasaisia...en oikein osannu :)

  VastaaPoista
 5. Oi, nämä ovat tosi hienoja! Tiiliä voisi käyttää kukkapenkin tai muun istutuksen rajaamiseen, tai jos ne vain kestävät kävelemistä niin upottaa niitä maahan pieneksi poluksi. Raparperikulhot ovat myös todella onnistuneet.

  VastaaPoista
 6. Kaunista jälkeä, nuo raparperikulhot erityisesti miellyttävät silmää. :) Kukkapenkin rajaus tuli minullekin ensimmäisenä kuviotiilistä mieleen!

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita nuo laatat! Itse olen tehnyt prikulleen samannäköisen raparperialtaan viime kesänä :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja! Sinulle on tunnustus blogissamme!

  VastaaPoista
 9. Kylläpäs on kauniita nuo 'tiilet'! Kuinka isoja ne on? Meniskö ne ihan pikkukivillä reunustettuna kulkukäytävänä?

  VastaaPoista