maanantai 25. huhtikuuta 2011

Sukkasarja

Hähää, on täällä käsitöitä tehty, vaikka blogin puolella onkin ollut hiljaista! Multa tilattiin yhden perheen verran perusvillasukkia, ja tässä on tulos:
Viime viikonloppuna oltiin reissussa, ja piti äkkiä saada matkaan nopea käsityö. Sen takia kaupasta lähti mukaan useampi kerä Nalle Kukkaketo -lankaa (värisävyt ruusu, kielo ja sinikello). Ihan kivasti kuvioitua lankaa, vaikka aikaisemmin en ole hirveästi piitannut liukuvärjätystä, saatikka pätkävärjätystä, langasta. Näiden sukkien (R.I.P) myötä tykästyin liukuvärjättyyn lankaan ja nyt olen ihan koukussa.
Meinasin tähän kirjoittaa, etten ole koskaan neulonut sukkia yhestä lankakerästä. Onhan sellaisia kuitenkin blogissakin vilahtanut ainakin täällä ja täällä. Muotoillaanpa uudestaan: En ole koskaan neulonut perusmallisia villasukkia yhdestä langasta. Oli muuten nopiaa hommaa, enkä edes ehtinyt kyllästyä!

Mikä on teidän suhtautumisenne pätkävärjättyihin lankoihin?

7 kommenttia:

 1. Jotkut ova kivoja, toiset taas eivät. Ihan langasta kiinni tykkääkö.
  Hei, mutta noi neulomasi sukat ovat kauniita! Tuosta langasta voisi hyvinkin tehdä muutamat sukat :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia! Itse ihastuin pätkävärjättyihin lankoihin, kun tein tytölle villapuvun, jossa oli yhdistetty luonnonvalkoista 7 veljestä ja 7 veljestä polkkaa. Sitä ennen en halunnut koskaan pätkävärjättyjä, nyt ne kuitenkin houkuttavat (oi, se ihana päättelyn vähäisyys). Erityisesti nuo Nalle kukkakedot on ihania, nyt puikoilla menossa päivänkakkara.

  VastaaPoista
 3. Riippuu ihan langasta että tykkäänkö vai en, joistain tykkään ja toisista en. :) Perussaapassukkia oon neulonut näistä raitalangoista paljonkin, on nopeita tehdä mutta ei silti ole ihan yksiväriset, eikä tarvitse paljoa päätellä, koska päättelyä vihaan. :D

  Tuo kukkaketo on kivannäköistä kyllä!

  VastaaPoista
 4. Mä olen kanssa tykännyt noista Nalle-langoista.

  VastaaPoista
 5. Pätkävärjätty lanka ei ole automaattisesti nounou, mutta monet pätkärääkätyt langat ovat ihan kamalia. Minuun ei iske yhtään nuo Kukkakadot tai Polkat eikä etenkään Linnut. Kauniita pätkävärjättyjä on Norolla, Vironvilloissa ja Austermannin Stepissä, mutta niistäkin monet on kammottavia. Joskus on kyllä virkistävää neuloa pätkävärjättyä lankaa ja jännittää sitä, millainen kuvio syntyy.

  VastaaPoista
 6. Onpa herkänväriset kevätsukat! Kukkaketo on nättiä, kielo varsinkin. Se sopii muuten yllättävän hyvin myös pitsikuvioisiin sukkiin, rikkoo vähän raidan säännöllisyyttä. Muuten en ole pätkävärjättyihin niin ihastunut, ainakaan jos raita on kovin säännönmukaista.

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania! Sulosen värisiä.
  Mä ite rakastan noita pätkävärjättyjä lankoja, niillä saa kaunista jälkeä helposti.

  VastaaPoista