tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kool-Aid kokeilu

Tilasin syksyllä Muksuaitasta kourallisen Kool-Aid -juomajauheita lankojen värjäämistä varten. Värjääminen unohtui, kunnes viikonloppuna keksin tarvitsevani pinkkiä Nalle-langan vahvuista sukkalankaa. Sopivasti löysin vajaan kerän valkoista Nallea, joten kattila tulille ja langat likoamaan! Kesken värjäilyn muistin, että mulla onkin kaapissa yksiväristä pinkkiä lankaa. Teinpä sitten ex tempore "liukuvärjättyä" (sattuman kaupalla sohittua) pinkkisävyistä lankaa ja ihanaa tuli!
Neulepinnasta voi tosin tulla ihan millasta vaan, koska värjäämisessä ei ollut mitään logiikkaa. :) Samoilla tulilla tein vielä pienen kerän vihreä-turkoosia merenneitolankaa, josta pitäisi tulla tasaraitaista neuletta. Pinkissä langassa käytin muistaakseni soarin strawberry lemonade ja tropical punch -jauheita. Merenneitolangassa taas on käytetty lemon limeä ja berry blueta. Vyyhdeistä ei ole kuvia, koska värjäysoperaatio tapahtui yön pimeinä tunteina, ja vyyhdit olivat älyttömän sotkuisia.

Oli hauskaa hommaa, tätä lisää! Esimerkiksi ilulta löytyy aloittelijalle sopiva koolausopas.

3 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä värjäyksiä! Olen aina luullut ettei mihinkään missä on keinokuitua tartu mikään. Olen varmaan luullut väärin :)

    VastaaPoista
  2. Nalle-lanka värjääntyy hyvin myös kasviväreillä, samoin Seiska! ;)

    VastaaPoista
  3. Jees, seiskat värjäytyy hyvin! Kokeiltu on, ihanan värisiä itsellekin tuli! :D

    VastaaPoista