tiistai 4. tammikuuta 2011

Joululahjat 5: Kokkaus

Vielä viimeinen joululahjapostaus, olkaatte hyvät!

Veli vinkkasi ennen joulua reseptikirjan tarpeesta. Ostin alesta ällöruman reseptikirjan, jonka kantta "koristi" viimeisetkin nälän rippeet karkottava ruokakuva. Päällystin kannet Sinooperista ostetulla kuvioidulla kontaktilla (äitille kiitti vinkistä).
Koristelin päällystetyt kannet pahvikirjaimilla (Suomalainen kirjakauppa) ja kaulin-siirtokuvalla (Tukholman HobbyPoint). Olisin koristellut vielä aika paljon lissääkin, mutta onneksi mies hillitsi. Nyt kirja on ainakin vähän miehekäs.

Välilehdet päällystin myös kontaktilla ja dymotin (jee!) kategorioiden nimet. Enemmän tai vähemmän aiheeseen sopivat kuvat ovat Suomalaisen kirjakaupan kuviopaperivalikoimista. Muutama esimerkki välilehdistä:
Ja vihdoin itse asiaan eli reseptisivuihin, jotka näyttivät esimerkiksi tältä:
Ostin reseptisivupohjat täältä dollarilla. :) Löysin muitakin kivoja retroreseptipohjia, jotka olivat kaikki aika neitimäisiä. Teen reseptisivuja lissää aina veljen toiveiden mukaan.

Reseptikirjan tekeminen oli kivvaa, vaikka en edelleenkään (valitettavasti) mikään skräppääjä olekaan.

Toisen kokkaukseen liittyvän lahjan tein ystävälleni:
Annoin kaverille pähkinäsuklaamuffinssien kuiva-aineet lasipurkissa. Idean sain Hupsistarallaa-blogista. Reseptiin käytin samoja reseptipohjia kuin veljen reseptikirjassakin. Lisäksi koristelin purkkia pitsillä, vanhan lehden sivulla ja siirtokuvalla.
Johops, nyt on joululahjapostaukset purkissa (ehe ehe). Ideoita on jo ensi jouluksikin! :)

7 kommenttia:

 1. Voi, onpa hauskat lahjat, molemmat! Ja hyviä ideoita, voi kun muistaisi kaikki ideat vielä ensi jouluna.. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan huippu elämänviisaus Lea-mummolta!

  VastaaPoista
 3. Ihania! Reseptikirja on aivan mahtava ja purkkikin tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania, Upeita "ajatuslahjoja"!!! :-) Tykkään! Dymo on kaiketikin loistava? Itsellä edelleen vain haaveissa...
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 5. Wau, hienoja molemmat lahjat! Kuviollinen kontaktimuovi onkin varmasti hyvä vaihtoehto päällystämiseen, pysynee paremmin kuin joku liimattu paperi ja kestää roiskeita.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs reseptikirja! Mie toivoin dymon joululahjaksi, mutta sain sellasen nykyaikaisen tietokonemallin, enkä tuollasta hienoa vanhaa :/ Saako noita vielä jostain?

  VastaaPoista