keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kirppistelyä

On tunutunut inhottavalta palata säännöllisiin päivätöihin, kun on saanut viime kesästä asti hyvin pitkälti aikatauluttaa päivänsä itse. Mihin katosi muutama tunti vuorokaudesta? Tilannetta vaikeuttaa krooninen unentarve. Ilman yhdeksän tunnin yöunia tämä neiti muuttuu inhottavaksi akaksi. Äh, pian on taas mentävä nukkumaan.

Olen sentään keksinyt vaihdella työmatkan pyöräilyreittiä kirppareiden mukaan. Onneksi en ehdi viettää kirppareilla liikaa aikaa töiden jälkeen, koska ne menevät aika sopivasti kiinni. Tässäpä lähipäivien kirpparisaaliita:

Nämä ihanat löytyivät Alppis Storelta samalla kertaa hamekankaan kanssa. Euron maksanut tarjotin on selevästi sukua näille söpöille, ja se löysi paikkansa ison vuotavan kaktusruukun alta. Pitsiä tarvitsin hameeseen, joten sitä tarttui kuusi metriä matkaan. Metrihinnaksi jäi pikkasen yli euro.

Maanantaina löysin Pelastusarmeijan kirpparilta pari retro-kangasta:

Ruskeavalkoinen pöytäliina on ihana! Sopisikohan kuosi kesäkassiin? Hintaakin toki oli muutama euro. Kukallinen pussilakana on kyllä jopa minun makuuni pikkasen hempeä, mutta ehkäpä se löytää paikkansa esimerkiksi vuorikankaana. Napakka kangas ei ollut paria euroa tyyriimpi.

Tänään poikkesin kotimatkalla vahingossa Second Hand Storeen. Mukaan tarttui kolmen euron puuhapussi, joka sisälsi käsityömateriaaleja:

Pussi oli suljettu, joten näin sen koko sisällön vasta kotona. Mukana oli kolmea pitsiä, muutamaa nauhaa, paljon solkia, koristeruusuja ja virkattuja sydämiä. Osa roinasta on kyllä aika kamalaa, mutta onneksi suurin osa kelpaa varmasti käyttöön. Pitsit ovat aina ihania, vihannesnauha on liikuttavaa ja sydämet on kuin tehty joulupakettien koristukseksi.

Tänään ostin myös heräteostoksena (10 sentillä) WSOY:n kustantaman Historisk atlas -karttakirjan vuodelta 1961.

Kansien välistä löytyy kauniita vanhoja karttoja, joita ajattelin hyödyntää askartelussa ja ehkäpä myös lahjojen paketoinnissa. Mutta raskinko leikata?

On lähipäivinä valmistunutkin joitain ihan pieniä juttuja, mutta niitä laitan vähän myöhemmin. Nyt ei auta, kun lähteä viimeistelemään kakkuja pakkaseen veljen lakkiaisia varten. Adios!

3 kommenttia:

 1. Ei vitsi, mitä ihania löytöjä! Kaikki nuo olisivat lähteneet minunkin matkaani. :)

  Minulla on vähän sama ongelma kuin sinulla tuon karttakirjan kanssa; joskus bongaan jotain askarteluun sopivaa, mutta en vaan sitten raaski sitä käyttää.

  VastaaPoista
 2. Heippa, mulla on pitkään muhinut yksi jännittävä idea päässä ja ajattelin ekana suhun ottaa yhteyttä..laitatko mulle sähköpostia blogini etusivulla näkyvään osoitteeseen (en löytänyt täältä sun sähköpostia, jonne oisin viestiä heti nakkaillut) :)?

  VastaaPoista
 3. Nzqu: Niin onkin! Koko talvena en löytänyt kirppiksiltä oikeastaan mitään maininnan arvoista, mutta nyt kirppis-vaistoni on selvästi taas terästäytynyt. ;)

  Madam B.C.: Maili lähetetty! :)

  VastaaPoista