keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kesäkassi

Olallani keikkuu käytännössä aina olkalaukku, minkä kyllä huomaa myös kroonisesta niskajumista. Oppisikohan sitä vielä käyttämään reppua? Olen löytänyt kirppareilta vuosien aikana aika ihania olkalaukkuja.

Kuten kuvasta huomaa kaikki lempparini ovat aika nahkaisia. Kesäksi halusin jonkun vähemmän nahkaisen ja enemmän kesäisen olkalaukun, joka matkustaisi kätevästi pyörän korissa ja kuljettaisi kasoittain töistä saamiani lehtiä.

Tämä laukku täyttää kriteerit:

Tästä tuli aika ihana! Laukku on tehty vanhasta pöytäliinasta omilla "kaavoilla". Kuosi sopii laukkuun aika kivasti ja tekee siitä ryhdikkään. Laukussa on koristeena ja sauman peittäjänä kirpparilta ostamaani pitsiä. Nähtävästi mitään ei voi nykyään jättää pitsittämättä.

Taas sain tilaisuuden päällystää nappeja. Napeista tuli kyllä niin hauskat, että taidan tehdä samanlaisia muuhunkin käyttöön. Nappien alla on nepparit, joiden avulla läpän saa laitettua kiinni.

Laukun vuoriksi laitoin vanhaa lakanakangasta. Aika omituinen yhdistelmä, mutta ainakin minun huonoon makuuni sopii täydellisesti. Tein laukkuun myös sisätaskun, johon on helppo sujauttaa avaimet, kännykkä ja mp3-soitin. Taskun reunaan kiinnitin pätkän Tildan ylihintaista, mutta ah niin ihanaa, Homemade-nauhaa.

Tänään laukku pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin - ja se toimi mainiosti. Jos nyt alkaisin tehdä laukkua, tekisin siitä kuitenkin hieman lyhyemmän ja läpästä hieman pitemmän. Myös hihnat lähtevät mielestäni nyt vähän oudosta kohdasta. Seuraavaa laukkua odotellessa! :)

9 kommenttia:

 1. Hieno laukku! Toi pöytäliinakangas on niin nättiä... ja kyllä mun mielestä tuo lakanakangas sopii vuoriksi tuohon ihan hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. Nzqu: Kiitti! Pöytäliina kangas on kyllä niin ihanaa. Nyt jo harmittaa, kun sitä on enää pikkupaloja jäljellä.

  VastaaPoista
 3. näköjään yhdys sana virhe :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva laukku ja upeat kuosit! Kesällä ei tosiaan tee mieli käyttää nahkaisia veskoja...

  VastaaPoista
 5. Kiitti Emma! Kassi on tosiaan päässyt tällä viikolla joka päivä käyttöön. :)

  VastaaPoista
 6. Herkkulaukku. Jotenkin tuntuu että jos työntäisi käden kassiin, siellä olisi suklaamanteleita. :)

  VastaaPoista
 7. Kata: Voi nam! Mulle kyllä sopisi, että laukusta löytyisi suklaamanteleita. Toistaiseksi ei ole tärpännyt! ;)

  VastaaPoista
 8. Hienoja juttuja sulla täällä! Ja tutun näköisiä kankaita monissa töissä :)

  VastaaPoista