maanantai 21. kesäkuuta 2010

Äiti ompelutyössä?

Kun omat ideat alkavat olla vähissä, onneksi äitillä niitä riittää. Viime viikon visiitillä äiti antoi minulle vanhan tylsän silmälasikotelon ja kysyi, voisinkohan tehdä hänelle pienen ompelurasian matkoja varten. Ja minähän tein ihanasta ideasta nauttien.

Teema ideoita oli kaksi. Ensimmäinen vaihtoehto olisi ollut matkailulähtöisempi, ja siihen olisi kuulunut kauniita vanhoja karttakuvia. Koska äiti on kumminkin niin ihana, valitsin vaihtoehdoista sen söpömmän.

Päällystin kotelon kirpparilta löytämälläni sydänkankaalla decoupage-lakan avulla. Epätasaisen reunan pelastin liimaamalla peitoksi punaista silkkinauhaa, jonka solmin rusetille pahimman ruttunurkan eteen. Vanhasta avotakasta löysin täydelliset tekstit rasian kanteen. Vielä pari nappia koristukseksi ja ulkokuori oli valmis. Höh, olisin halunnut tehdä tätä kauemmin.

Pitäähän kunnon ompelurasian olla söpö sisältäkin. Matkasettiin kuuluu erivärisiä lankoja, neuloja, hakaneuloja ja neulatyyny nuppineuloineen. Langat ja "neulapitsi" on kiinnitetty silmälasikotelon kattoon tarranauhalla. Äiti laittaa tyhjään tilaan vielä pienet sakset. Puuttuuko jotain?

Langat kieputin samaisesta vanhasta Avotakasta leikatun ja laminoidun kuvan ympärille. Idean sain tietenkin äitiltä. Itsehän olisin luultavasti tuskastellut, miten saan 7 pientä lankarullaa mahtumaan silmälasikoteloon.

Oli tietysti aivan pakko saada koteloon pitsiä. Onneksi se toimi mainiosti neulojen ja hakaneulojen tukikohtana.

Neulatyynyn tein samasta kankaasta kuin kotelon päällysen. Toinen puoli on valkopilkullista kangasta. Tästä tuli vähän ruttuinen - näin pientä oli hankala ommella. Ehkä äiti liikuttuu, kun omin pikku kätösin olen sen kuitenkin ommellut... ;)

Tämä projekti oli kyllä hauskin pitkiin aikoihin. Äiti, mitä mää teen seuraavaksi?

15 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava "ompelurasia" :D Tuollaisen kun sais... Pitänee ruveta metsästämään jostain vanhaa silmälasikoteloa!

  VastaaPoista
 2. *marjuska*: Kiitti! :>

  Emma: Kirpparille vaan kiertelemään! Tekeminen oli aivan huippuhauskaa. :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei, miten hieno idea ja fantastinen toteutus! Tämä tulee varmaan kopioitua, jahka löytyy sopiva kotelo joko tuunattavaksi tai nykyisille silmälaseille suojaksi. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän kekseliästä ja hieno toteutus! Löytyisköhän jostain tarpeeksi pitkä kotelo virkkuukoukuille? (Äidit tykkää aina lastensa tekemistä jutuista, ei pienet rutut haittaa. ;))

  VastaaPoista
 5. tosi hieno! Vois ihan aurinkolaseillekin tuunata kotelon, ne kun on aina niin tylsiä...

  VastaaPoista
 6. apua kuinka söpö!! Tuo lasikotelo-ideahan kävis myös matka-apteekin tms virasta :) voiskin reissuun laittaa kotelon, jossa ois aina särkylääkettä, laastaria yms niin pysyis neki mukana varalta :P

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit! Mahtava idea!
  Ja kertakaikkiaan upea toteutus!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihastuttava pikku rasia:) Kierrätystä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanista kommenteista! :) Hyvää juhannusta kaikille!

  Madam B.C.: Matka-apteekki olisi kyllä kanssa hyvä idea! Täytyypä pistää korvan taakse! ;)

  VastaaPoista
 10. Palasin juuri yhdeltä reissultani Norjasta, joten näen ompelukoteloni täällä netissä ensi kerraan ja livetapaaminen saa vielä odottaa. Kiitos, rakas Anni, tämä on kauniimpi ja söpömpi ja ihanampi kuin osasin edes odottaa : ) Miinkähän matkustaisi seuraavaksi, että saisi hipelöidä tätä? Joka matkalla tarvetta kyllä näyttää olevan!

  Nimimerkki Norjassa kiveen kompastunut ja housunsa polveen reiän hankkinut Äiti...

  VastaaPoista
 11. Kiitos äiti! No ainakin sun pittää joku kerta Ouluun matkustaa... ;) Nyt on ne villasukat työn alla.

  VastaaPoista
 12. Vau, onpa hieno ompelurasia! Hauska idea!

  VastaaPoista
 13. Linkitin tämän postauksen uusimpaan juttuuni. Kiitos inspiraatiosta! :)

  VastaaPoista