sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Yo-kemut

Pienestä veljestä tuli perjantaina ammattiin valmistunut ylioppilas. Tuli vanha ja haikea olo, kun uudet ylioppilaat näyttivät niin nuorilta ja ihanilta, koko maailma edessä. Onneksi olen itsekin vielä melkein yhtä nuori ja lähes yhtä ihanakin. Muistelin, kuinka onnellista oli painaa valkolakki päähän, korkata kuohuviini ja sanoa lukioystäville, että nähdään vielä. Ja onhan me nähtykin, mieskin tarttui hihaan samalta luokalta. Onneksi eilen sain olla ylpeä isosisko.

Vaikka ammattiin valmistuneet ylioppilaat lakitettiin jo perjantaina, varsinaiset kemut pidettiin vasta eilen. Sain kunnian leipoa juhliin veljen mieltymysten mukaisia voileipäkakkuja ja hyydytettyjä kakkuja. Tässäpä niitä nyt tulee.


Koska veli tykkää meksikolaisesta ruuasta, tein juhliin pari kipaletta Texmex-voileipäkakkuja Pirkan ohjeella. Näitä olen tehnyt ainakin pari kertaa aiemminkin, ja aina vaan on maistunut. Isovanhemmille oli toki varattu vähän traditionaalisempaa kinkkupiirakkaa... ;)

Veli halusi yhdeksi kakuksi jotain, jossa on mansikkaa ja suklaata. Tässä niitä oli.

Ohjeen löysin täältä. Oli aivan ihanaa kakkua! Tätä on pakko tehdä pian uudestaan. Laitan ohjeen vielä tähän niinkuin itse sen tein.

Pohja
n. 300 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
n. 60 g margariinia
2 rkl maitoa


Pohjan päälle
tuoreita mansikoita
100 g Fazerin sinistä rouhittuna


Mansikkamousse
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 l pakastemansikoita


Koristelu
tuoreita mansikoita
100 g Fazerin sinistä

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja maito. Painele muruseos leivinpaperilla päällystetyn reunavuoan pohjalle. Viipaloi pohjan päälle mansikoita. Rouhi suklaa ja kaada mansikkaviipaleiden päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sokerit sekä sulatetut ja soseutetut mansikat. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla ja suklaalla.

Perinteisesti tein vielä yhden Valkosuklaa-daimkakun Hellapoliisin parhaalla ohjeella, ja tottakai tuplana.

Pari mango-kakkuakin tein varalle. Toinen on vielä pakkasessa, mutta toista nautitaan muiden jämien lisäksi tänään mun synttärikaffella. Täytyykö mun vaihtaa nyt profiiliinkin, että "23-vuotias tyttönen tykkää tehdä itse"?

5 kommenttia:

  1. Tuli ihan vesi kielelle kun katselin noita kakkuja! kauniita ovat.

    Hyvää syntymäpäivää sinulle! :) Nuorihan sinä vielä olet, itse ohitin jo kolmekymmentä vaikkei yhtään siltä tunnu. :)

    VastaaPoista
  2. Nzqu: Mullekin vielä kakut maistuu, vaikka niitä jo kolmatta päivää tankkaan! :) Kiitos onnitteluista, ja kyllähän me vielä molemmat nuoria ollaan. :)

    Minni: Kiitooos! :)

    VastaaPoista
  3. Onneks olkoon! :) Ja kaukut näyttää kyllä niiiiin hyviltä!! Tuota mansikkamoussekakkua on kyllä pakko kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  4. Kiitti Annika! :) Kannattaa kyllä aivan ehdottomasti kokeilla mansikka-suklaakakkua. Pitkästä aikaa yllätyin jostain kakkuohjeesta näin positiivisesti.

    VastaaPoista