sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Maailman maistuvin piirakka

NAM! Tänään tein "kyläilijöitä varten" (eli lähinnä itselleni) maailman maistuvinta ja helpointa feta-pinaattipiirakkaa. Olen varastanut ohjeen äitiltäni, joka puolestaan on aikanaan löytänyt sen Koti ja keittiö -lehdestä. Vähän piti ohjetta soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyi (suluissa nyt käyttämäni ainekset). Tuli tosi hyvvää ja pohja oli ihanan rapsakka.

Feta-pinaattipiirakka
FETA-PINAATTIPIIRAKKA


Pohja:

3 dl vehnäjauhoja (2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ruisjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä (1 dl ruokakermaa)
100 g voita (75 g)

Täyte:
150 g pakastepinaattia
2 valkosipulin kynttä (3)
200 g fetajuustoa (n. 140 g)
2 munaa
2 dl kermaa (vajaa 2 dl 15 %:sta ruokakermaa)
oliiveja (olivat juuri loppuneet)
mustapippuria
2 dl juustoraastetta (laitoin reilun desin)

Valmistus:
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja pehmeä voi. Vaivaa tasaiseksi ja levitä voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Tee haarukalla pohjaan reikiä.

Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita pinaatin joukkoon puristettu valkosipuli ja kaada vuokaan. Laita päälle fetajuusto. Sekoita munat ja kerma ja kaada piirakan päälle vuokaan. Laita päälle viipaloidut oliivit, pippuri ja juustoraaste.

Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti