maanantai 15. maaliskuuta 2010

Haltialeivät

Yksi miehen ja minun lemppari-iltapala on Lembas- eli haltialeivät. (Joo ollaan me tosi nörttejä oikeesti.) Leipien täytteen ohje on alunperin jostain Valion reseptikirjasta, jossa se oli muistaakseni nimellä Intialainen broileritäyte. Täytettähän voi laittaa vaikkapa mihin (esim. uuniperunoiden täytteeksi), mutta meillä se löytää usein tiensä paahto- tai ruisleipien väliin. Kolmioleivät ovat oiva tarjottava myös kemujen pikkusuolaisena! Juhlavuutta saa leikkaamalla paahtoleipien reunat pois ja koristelemalla leivät vaikkapa persiljalla.


Haltialeipä

2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa tai sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl currya
1/4 tl inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
200 g kypsää broileria
1/2 dl hienonnettua persiljaa
lisäksi paahtoleipiä

Kuutioi broileri ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lado täyte paahtoleiville ja aseta toinen leipäpala kanneksi. Laita leivät jääkaappiin "painon" (esim. leikkuulaudan ja maitopurkkien) alle maustumaan. Leikkaa leivät kolmioiksi ja halutessasi leikkaa leivistä reunat pois.

A VOT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti