tiistai 4. marraskuuta 2014

Vaippalaisia

 Osaa lukijoista ei varmasti voisi vähempää kiinnostaa, mutta esittelen siitä huolimatta muutaman hiljattain ommellun kestovaipan. Ylipäätään blogin sisältö on melkoisestikin muuttunut näiden lähes viiden vuoden aikana, kun blogia olen kirjoitellut. Kiva, että kuitenkin niin moni on pysynyt matkassa ja uusiakin lukijoita tupsahtelee aina toisinaan! :) Vaikka blogin painopiste on liukunut näpertelystä ja lankojen kanssa touhuamisesta ompelun ihmeelliseen maailmaan ja tarkentunut käsittelemään lähinnä valmistuneita räpellyksiä, on ydin silti sama: itse tekeminen. Ja tottakai oman elämäntilanteen muuttuminen (opiskelijasta äidiksi) heijastuu blogimaailmaankin! Mutta nyt niihin vaippoihin. :)

Me ollaan oltu tässä asiassa vähän myöhäisheränneitä (laiska minä!), mutta nyt parin kuukauden ajan ollaan käytetty tytöllä lähinnä kestovaippoja. Taskuvaipat on todettu meille kaikkein kätsyimmiksi (erilaiset vaipat tulivat tutuksi Oulun Kestovaippalainaamon vaippapaketin avulla, voin suositella!), joten niitä olen nyt yrittänyt ommella liukuhihnalta erilaisia kaavoja testaillen. Tässä muutama:
Pilkulliset on tehty Kestovaippayhdistyksen kaavalla ja norsuvaipat NettiJadena-kaavalla. Näistä kahdesta aivan ehdottomasti Jadenan vaipat istuvat paremmin ja sopivan napakasti, joten tätä kaavaa käytän jatkossakin. Meidän neiti on sen mallinen, että nämä L-koon vaipat alkavat jo olla M-kokoisia sopivampia. Vaipoissa on päällä pul ja sisäpintana coolmax, ja kaikki kankaat ja tarvikkeet on ostettu Royalkestoilta. Täytteeksi ompelin taittoimuja bambuhamppufleecestä ja lisäksi mikrokuituisia pötköjä.
ps. En oo koskaan ennen tehny vaippa-asetelmia. ;)

3 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää, että itse taidan kuulua tähän Ei voisi vähempää kiinnostaa -kastiin, mutta hyväntuulisia päivityksiäsi lukee niin mielellään, että olen pysynyt lukijanasi. :D Pirtsakkaa marraskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Pirteät vaipat, ja kaikenlaisesta sitä äiti itsensä saattaakin löytää, kuten vaippa-asetelmien teosta ;) Itsellä olisi muutama lahjaksi saatu vaippa kaapissa mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla, pitääkin kaivaa esille josko samanlainen innostus iskisi...

    VastaaPoista
  3. Miuta ainakin kiinnostaa ;) Ihania vaippoja, varsinkin punapallolliset! Miulla on vaippakaavoja, kankaita ja valmiiksi leikattuja aihioitakin odottamassa, mut mistäs sitä aikaa ommella sais? Huoh...

    VastaaPoista