maanantai 11. elokuuta 2014

Hattarakekkerit

Voi kuulkaa mää oon parina päivänä ommellu vimmatusti! Syksyvaatetta! Ensimmäisenä esittelyyn Viljamin puodin ihanasta hattarakekkeri-trikoosta ommeltu tunika ja leggarit.
 Tunikan kaava on piirretty Ottobren Villikko-haalarin pohjalta, koska se sattui olemaan ekana mieleen tullut valmiiksi piirretty raglanhihainen kaava koossa 80. Helmaan tuli himppasen liikaa leveyttä, mutta sovittelujen jälkeen teen lopullisen päätöksen kaventamisesta. Helmassa on laiskan naisen lemppariratkaisu eli rullapäärme. ;) Samalla testaukseen pääsivät Pikku Piltistä tilatut silitettävät timangit, joiden luvataan kestävän myös 40 asteen pesu.
Tunikalle kaveriksi tein leggarit uusimman Ottobren (4/2014) Playful Kitty -kaavalla (koko 80). Tein lahkeisiin pitkät käänteet, jotta niitä käärimällä pääsevät nopeammin käyttöön. Vyötärölle kuminauhan sijaan resori. Mulla oli joku vihaanompelukonettanipäivä, joten siksi legginssit on ommeltu kokonaan saumurilla. ;) Raitatrikoo on Kestovaippakaupasta ja pilkkutrikoo Eurokankaasta.
 Siinäpä ne kaikessa yksinkertaisuudessaan! Täytyy ryhdistäytyä taas bloggaamisen saralla ja kuvailla muita valmistuneita mahdollisimman pian: jäävät muuten kokonaan esittelemättä, kuten niin monet aiemmat ompelukset! Nauttikaa auringosta ja sopivasti viilenneestä kelistä! :)

4 kommenttia: