tiistai 5. marraskuuta 2013

Nice to meet you, Noro

Mää oon tehnyt montamonta käsityötä valmiiksi, mutta en voi esitellä niitä blogissa vielä! PÖH. Deadlineja on kaksi; osan käsitöistä voin esitellä perinteisesti vasta joulun jälkeen ja osan sitten, kun mahavauvan sukupuoli on selvinnyt ystäville ja tutuille (hahhaa, vielä saatte odottaa!). Ja selviäähän se meillekin varmuudella vasta synttäripäivänä. :)

Jotta nyt jotakin tänne saisin näytille, niin tässä on sukat, jee!
Oon tykänny hirveesti viime vuonna tekemistäni raitasukista, joten tein pikkasen vastaavat pitkävartiset sukat raidoittamalla Noro-lankaa kerän alusta ja lopusta. Oikeestihan mää en yleensä raski ostaa näin kallista lankaa, mutta kerran oli puolella hintaa!

Koklasin eka kertaa tehdä raidan vaihdosta hieman huomaamattomamman neulomalla uudella värillä eka kerroksen normaalisti, mutta tokalla kerroksella neulomalla myös edellisen kerroksen silmukan. Eli kaksi silmukkaa päällekkäin. Koska oli noin kehno selitys, täältä löytyy myös video. :D Värinvaihdosta ei edelleenkään tullut huomaamaton, mutta kuitenkin huomaamattomampi. Paitsi varren lisäyksien kohdalla en jaksanut pähkäillä, miten ne saisi siistimmäksi.

Nonni nyt on sitten tehty sukasta asiaa, jospa joskus pääsen esittelemään muutakin!

8 kommenttia:

 1. En ole aikasemmin törmännyt tuohon "huomaamattomampaan" raitaan (huoh mikä sana :D ). Pitäisi varmaan kokeilla itsekkin joskus. Tykkään kyllä paljon ihan vain tuosta normiraidastakin eikä oo koskaan haitannu, että se näkyy selvästi... Mutta ois kiva kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Haa, piti ihan katsoa toi sivusto ja video, ennenkö tajusin, mistä oli kyse. Mutta kätevää, oon ainakin joidenkin kirjoneulelapasten kanssa tuskaillut, kun kuvio hyppää kerroksen vaihtumiskohdassa. Eli jee, kiitos tästä vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirtsakat sukat. Mä käytän kans aina tuota kikkaa raitasukissa ja kyllä sillä saa huomaamattomamman vaihtumiskohdan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukkaset, eipä ole ollut puikot hukassa :) Näyttää tosi lämpimältä

  VastaaPoista
 5. Nororaitasukkia jaksan aina ja aina vaan ihhailla. Katteellisena ku en oo hennonu ostaa niin kallista sukkalankaa ite. Tosin pikkuhilijaa on varmaan hennottava, jos meinaa että sukat kestää myös vähän aikaa.

  VastaaPoista
 6. Oi mitkä värit! Kyllä tuommoiset sukat piristää päivää kuin päivää :)

  VastaaPoista
 7. Ooh, ihanat! Itse kans vähän pihi kalliiden lankojen kanssa, mutta vähän opetellut. .. monesti kyllä kannattais, laadun kyllä hupmaan! :-)

  VastaaPoista