sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Oulun käsityömessut

Kävinkin jo eilen käsityömessuilla. Onneksi, sillä tänään ulkona on kamala myrsky ja harmaata. Luntakin (räntää?) näkyy satavan, ja ajattelin hiimailla koko päivän kotona yökkärissä kynttilän valossa.

Ouluhalli oli pullollaan ihania persoonallisia käsitöitä ja tarvikkeita - ja ihmisiä. Matkaan olisin voinut huolia ehkä jokaisen kojun jokaisen tavaran, mutta päädyin kuitenkin säästämään lompakon Mattia ja kotini vähäisiä neliöitä. Lähinnä käsityötarvikkeita ostin, ja niistäkin vain ne, joille on jo tarkoitus valmiina. Ainakin melkein.


Dropsin lankoja ostin eräitä sukkaihanuuksia varten.
Ökömökön pisteestä ostin papereita ja kirjaintarroja joulukortteja varten.
Sysimetsästä löysin värikkäitä kangastilkkuja. Punaisesta kankaasta tulee ainakin nappeja, kunhan kusti polkee nappiaihiot perille asti. Muut kankaat oli sitten pakko ottaa, kun vitosella sai kuusi. Muuten oli euron kipale. Vähän niinkö rahaa laittas pankkiin?

Sitten muista pisteistä lähti mukaan kaikkea pientä sekalaista:
Viisi metriä koristenauhaa, kolme avainklipsua ja sata nappia lähtivät vitosella mukaani vanhan tavaran kojusta, joka oli yksi lemppareistani. Ohutta pitsinauhaa ja jotain muutakin kaunista nauhaa olen kaipaillut jo tovin. Heijastinnauhaa oli pakko ostaa, kun vanhan olen jonnekin jemmannut, höh.

Tarvikkeiden lisäksi messuilta lähti mukaani tsiljoona uutta ideaa ja säkillinen intoa. Hii, oli kiva lauantai!

9 kommenttia:

 1. Mitenkäs sattuikaan! Itse olin tässä viikko sitten Seinäjoen käsityömessuilla ja löysin myös sysimetsän kojusta samaisen maatuska kankaan kuin sinäkin! :D Minä kyllä jouduin pulittamaan siitä muistaakseni 6 euroa :S

  VastaaPoista
 2. Voi kun täälläkin lähistöllä järjestettäisiin moisia messuja. Olisin menossa sinne varmasti pää kolmantena jalkana!
  Kivoja ostoksia olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Juulia: Maatuskakangas on kyllä aika ihanaa. :) Täälläkin oli myynnissä isompia palasia kalliimpaan hintaan. Tuo on siis aivan pikku tilkkunen :)

  Marjohei: Minäkin kävin nyt ensimmäistä kertaa kässämessuilla ja odottelen jo innolla seuraavia. :)

  VastaaPoista
 4. ihania ostoksia :)!

  miten teet nappeja? onko sinulla jokin semmoinen pieni laite siihen? itse olen tehnyt vain semmoisella isolla "teollisuuslaitteella", mutta olis kiva saada kotiinkin joku näppärä laite :).

  VastaaPoista
 5. Oletpas osannut ostella maltillisesti. En ole uskaltautunut vielä ikinä käsityömessuille, koska tiedän ostavani kuitenkin ihan liikaa. :)

  Mua vähän kiinnostaa myös se nappien teko; eli onko sulla joitain näppäriä aihioita, joihin ei tarvita massiivisia laitteita?

  VastaaPoista
 6. taitava tyttö. ja Nzqu: Mulla on sellasia tosi kätsiä pieniä työkaluja nappien päällystämiseen. Voisin vaikka laittaa kuvat ja ohjeet, kunhan uusi lähetys saapuu. :) Kiinnostusta näyttää löytyvän.

  Olen yleensä kaikissa hankinnoissani aika säästeliäs (myös pihiksi kutsutaan). Vain joskus harvoin lähtee mopo käsistä. :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja ostoksia olet tehnyt - ja hauskaa jos on miljoona (tai joku muu huima luku) uutta ideaa tarttunut matkaan :) Päivä oli siis oikein onnistunut näin ollen ! Nappien päällystämisestä olisin kanssa kiinnostunut minäkin :)

  VastaaPoista
 8. Oi mitä ostoksia! Itse kävin eilen samaisilla käsityömessuilla, ja nyt alko harmittamaan että miten missasin nuo ihanat kangastilkut! Noo, joku toinen kerta. :)

  Ja muakin kiinnostaisi tuo nappien päällystys-ohje!

  VastaaPoista
 9. CherryKirsche: Valitettavasti olen myös hyvä unohtamaan ideoita. Pittäisi äkkiä kirjoittaa nämä miljoona uutta ideaa paperille! ;)

  Annika: Toivottavasti teit kuitenkin muita ihania löytöjä! :)

  Nappiaihiot saapuivat sopivasti tänään postissa, joten ehkäpä lähipäivinä saan kuvat ja ohjeet aikaiseksi.

  VastaaPoista