sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Totoroo

Totoro-lapasia on näkynyt aika monessakin blogissa, joten täytyihän minunkin. ;) Sain ne vahingossa pikakuvattuakin aamuisen kirpparireissun aikana.

Lankana on äitin norjasta tuomaa ihanan pehmoista MITU alpakkavillalankaa. Harmaata meni vajaat 50 grammaa, ja violettia sitten hippasen vähemmän. Ilmainen ohje Totoro-lapasiin löytyy ravelrysta. Pikkasen tein ohjeeseen muutoksia sekä tahallisesti (mm. totoro-tekstin korvasin toisenlaisella kuviolla ja peukuista tein yksiväriset) että tahattomasti. Takapuolen tähtikuvioista voi kenties huomata, että leffan kattominen häiritsi huomattavasti neulekaavion seuraamista... ja kaikkihan tietävät, että purkaminen on vastenmielistä.

Lapasista tuli aika kivat, ja oikein sopivan kokoisetkin. (Okei, toisena neulottu Totoro on pikkasen lihavempi kuin ensimmäinen. Miksi aina käy niin?) Violetti väri on luonnossa tummempi, joten soppii hyvin uuden tupsupipon kanssa. Tsidii, syksyyn on nyt valmistauduttu aika hyvin! Paitti joku muhkea tuubihuivi ois aika kiva vielä.

ps. Mulle tuli hyvä mieli huomattuani, että blogissani kävi eilen melkeen neljäsattaa virailijaa. Se on musta tosi monta. Aattelin eka, että täällä kävis mun ja äitin lisäksi ehkä joku yks. Muutama uusi lukijakin näytti ilmestyneen. Tervetuloa! Kiva ajatus, että joku haluaa tulla vielä uudestaankin. :)

14 kommenttia:

 1. joo itse ilmottaudun ainakin uudeksi lukijaksi :D
  ja muuten ihanat värit valitsit lapasiin.
  Ainiin, kiitän paljon ohjeesta =)

  VastaaPoista
 2. ompa kivat! mäkin olen suunnittelut näiden tekemistä, joten kiitos ohjevinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin kuulun niihin uusiin lukijoihin :) Itekkin pitäisi jotkun kirjolapaset tehdä, niitä kun ei ole vielä tullut tehtyä. Ehkä juuri nuo samat :D

  VastaaPoista
 4. Täälläkin uusi lukija! Löysin jonkin blogin linkkilistasta sun blogin, en vaan enää muista mistä. Muutamia postauksia lueskelin ja totesin että totisesti jää mun listalle tämä blogi! Vaikken itse olekaan tsi-tyyppiä niin tämä innostaa kokeilemaan! Jos vaikka tupsupipon sais aikaseksi... Ohjeet ainakin oli tosi hyvät!

  Jatka samaan malliin, sun blogi on innostava ja mukavaa luettavaa :)

  VastaaPoista
 5. jallukki: Ollos hyvä vain ja kiitos ilmoittautumisesta. ;)

  Elmeri: Kiitos ja ole hyvä! Nämä on kyllä kivat, kohta meillä on koossa oikea totoro-klaani. ;)

  Julia: Terevtuloa. Nämä totorot ovat kyllä niin söpöt, ja siinä mielessä hyvä kohde aloittaa. ;)

  Johanna: Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista. Olen tosi iloinen, jos olen onnistunut välittämään tekemisen iloa.

  Tupsupipo on aika helppo tehdä ja valmistuu nopeasti paksuilla puikoilla. Jos innostut kokeilemaan, tulethan kertomaan, miten onnistui! :)

  VastaaPoista
 6. haha, latasin ohjeen mutta enpä paljoa tajua englantia niin hankala tehdä :D

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Jaksaisikohan sitä itsekin yrittää tällaiset näpertää. :)

  VastaaPoista
 8. Haa, sinäkin! :D Söpö väri, tykkään :) Omat Totorot joutu jo pyykkikoriin! :( peukut pystyssä toivon ettei ne kutistu tms pesussa :D pitää pestä hellästi.

  VastaaPoista
 9. nää on ihanat! mäki oon monesti meinannu alottaa näitä, mut en oo vaan vielä saanu aikaseks :D

  VastaaPoista
 10. jallukki: No höh! Toivottavasti löydät jonkun toisen yhtä kivan suomenkielisen ohjeen. :)

  Petra: Kiitos. No pakkohan sunkin on, kun kerta me kaikki muutkin... ;)

  Madam B. C.: Mitä muut edellä sitä Anniina perässä... Mää piän täällä peukkuja sun lapasille. Jos kutistuu, sulla on ainakin kiva lahja jollekin pikkutyypille. ;)

  Anni: Kiitos! Kannattee alottaa: mulla ainakin valmistu tosi nopeesti, eikä päässyt kyllästymään. Saattaa tosin vaan tuntua siltä, kun nyt on muut projektit ollu vähän aikaavievämpiä.

  VastaaPoista
 11. Hienot lapaset, hyvä väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 12. sade: Voi kiitos!

  Kristiina: Hii, pittääpä käyä kurkkaamassa. :)

  MammaMyy: Kiitoksia. :)

  VastaaPoista