sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Ruskamekko x3

Aiemmin olen ommellut oikeastaan kaikki omat mekot omien mittojen mukaan muokatulla Onion2035-kaavalla. Pikku Piltin Ruskamekosta löysin kuitenkin ihan sellaisenaan vielä paremmin istuvan mekkokaavan, jota olen ehtinyt testata jo ainakin puolen kymmentä kertaa. 

Kaavaa piti tietenkin päästä heti ostamisen jälkeen testaamaan ja onneksi kotoa löytyi tarpeeksi pitkä pätkä Verson puodin ruskeaa helmitaulu-froteeta. Oon ostanut kankaan halvalla kakkoslaatuisena silläkin uhalla, että tiesin värien voivan levitä. Ja levishän ne. Muuten tämä on kyllä niin ihana, että oon siitä huolimatta kehannut ihan julkisestikin käyttää.
 Tän koeversion halusin tehdä kaavan mukaan ja ainoastaan helmaa lyhensin muistaakseni noin 5 senttiä. Suhtauduin kauluksen malliin aluksi kovin skeptisesti, mutta siitä tulikin oikeastaan ihan tosi kiva (ja talvella ihanan lämmin!). Jätin pois ohjeessa mainitun kaulukseen pujotettavan kuminauhan. Ohjeesta poiketen tein kauluksen kahdesta kappaleesta, jotta sain 1,5 metriä kangasta riittämään. Alla näkyvässä valokuvaustaiteen multihuipentumassa näkyy ehkä parhaiten kauluksen malli. Ensi talveksi voisin tehdä vielä toisen lämpimän ja mukavan joustofroteisen mekon.
Toisen mekon tein hirveessä hätäkässä ennen seuraavan päivän illanviettoa, koska apuaaah eihänmullatietenkäänolekertakaikkiaanyhtäänmitäänpäällepantavaa! PANIIKKI! Just näiden tilanteiden varalta on pakko pitää kohtuullista kangasvarastoa (yes sure) ja onneksi nytkin kotoa löytyi Verson puodista ostettua jemma-joustocollegea.
Alunperin leggaritarkoitukseen ostettua kangasta ei ollut kuin metrin pätkä, joten tästä tuli vähän erilainen versio ilman kaulusta ja pitkillä hiharesoreilla. Tovin sain taiteilla, että sain kaikki palat metristä leikattua, mutta onnistuin, hah! Hihat jatkoin täyspitkiksi Majapuulta tai Pehemiältä ostetulla raitaresorilla ja pääntien huolittelin alavaralla. Aluksi resorit teki mun mielestä kokonaisuudesta vähän liiankin raitaisen, mutta loppujen lopuksi olen alkanut pitää niistä. Helmakumppari on himppusen liian kireä ja olen nyt tässä tammikuusta asti vakavasti suunnitellut sen vaihtoa, mutta inspiraatio on vielä antanut odotuttaa itseään...

Kolmantena tein vielä tosi pirteän keväisen huppumekon kuviollisten leggarien kanssa pidettäväksi. Tähän versioon tein taskut ja vähän tuollaisen kietaisumallisen hupun. Taskuihin ja hupun vuoriin laitoin mustavalkoista raitaa. Molemmat trikoot ostin Koot.fi-verkkokaupasta Kankaiden yönä.
Siinäpä teille ruskamekko poikineen! Mikä oli sun suosikki? Voin kyllä todellakin suositella kaavaa, josta saa helposti muokattua monenmoista mekkoa. Malli on yläosasta ja hihoista kivan tyköistuva ja helma on mukavan muhkea. Ja mää nyt vaan tykkään pussihelmaisista mekoista, jotta ei ihan niin helposta vilku ylimäärästä lattialla lasten kanssa konttaillessa! :) Pikku Piltin verkkokaupasta on muuten ostettavissa myös imetysluukullisen mekon kaava. Kunhan tyttö vielä vähän kasvaa, niin täytynee ostaa myös lasten mekkokaava, josta löytyy koot 86/92-146/152.

12 kommenttia:

  1. Mun musta Jemma odottelee kaapissa tämän mahan poistumista, joten luonnollisesti tykkään siitä kovasti! Mutta tuo mustakin on kiva, kun sen kanssa saa vaihtelua niillä värikkäillä leggareilla. Itsellä myös to do-listalla noita yksivärisiä yläosia, että saisi kuvioleggarit käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa ollut vähän sellainen ongelma, että ei oikeen meinaa sopia nämäkään ihanat leggarit minkään yläosien kanssa. Nyt on sekin pulma ratkaistu! :) Kiva nähdä mitä nää keksit siitä jemmasta.

      Poista
  2. (Ilme :DD) Tosi kivoja mekkoja! Onpa kätevää kun voi itse tehdä vaatteen tuossa eimitäänpäällepantavaa-paniikissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kätevää! ;) Ja paljon nopeampaa kuin lähteä täältä maalta jonnekin shoppailemaan ja ettimään sopivaa.

      Poista
  3. Kivoja! Ehkä alin on kivoin...tai jemma, tai helmitaulu! :D Mäkin oon tässä väsäillyt ruskamekkomuokkauksia ja todellakin oli hämmentävää huomata että mekkohan istui päälle kuin nakutettu jo ekalla yrityksellä. Nyt on sit työnalla samanmoisia pienillä muokkauksilla. Onko tuossa jemmassa muuten jonkinmoinen framiloni yms vielä pääntietä tukemassa, vai saitko ihan napakan pelkästään alavaralla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ei ole mitään lisänä tukemassa ja hyvin on säilyttänyt muotonsa tässä ja muissa vastaavissa. Oon vaan leikannut samasta kankaasta kaavan mukaan noin 4 sentin levyiset pääntiekaitaleet, ommellut olalta yhteen, saumuroinut pääntielle oikeat puolet vastakkain, taittanut nurjalle ja kaksoisneulannu sopivalta etäisyydeltä paikalleen. Ja lopuksi leikannut ylimääräiset alavarasta pois. Tällä tavalla on tullut ihan siistit ja vähän ehkä sirommat pääntiet kuin resorilla kantaten.

      Poista
  4. Todella kivoja kaikki! Varsinkin tuo Jemma on ihan mahtava! Ja nuo resorit on huikeat. En edes huomannut, että siellä oli eri kangasta, sopii niin hyvin kokonaisuuteen.

    VastaaPoista
  5. Ihania kaikki! Ihastuin erityisesti tuohon keskimmäiseen kankaaseen.

    VastaaPoista
  6. Ihanat! Minullakin on kaava ostettuna, mutta vielä testaamatta.

    VastaaPoista
  7. Ihania kaikki. Mä voisin maksaa, et ompelisit mulle samanlaisen. 😉

    VastaaPoista
  8. Kiva että olit tehnyt monta variaatiota. Itsekin odottelen että kaava tulisi postissa niin pääsen testaamaan. Näistä sai hyviä vinkkejä, esim. tuota kauluksetonta versiota vois pitää hyvin myös töissä. Toivottavasti kaava tulisi jo tänään :)

    VastaaPoista
  9. Nuo korkeakauluksiset mekot olivat kyllä kivoja! Tuollaiselle taidolle olisi kyllä tarvetta, että osaisi itselle mekkoja neuloa :)

    VastaaPoista