lauantai 5. huhtikuuta 2014

Sydämellinen huppumekko

Saatan toistaa itseäni, mutta mää tein uuden lempparimekon! No mutta niin se on! Tiiättehän te luottovaatteen, jonka voi vetästä päälle milloin vain ja siinä on aina hyvä olla? Tästä tuli juuri sellainen.
 Sydänkangas on Verson puodista ja se on ihan oikeasti täydellisen punainen. Pikkasen mietin näin kesää vasten, että tulleeko joulufiilis, mutta yritin karistaa joulufiilisrippeetkin Eurokankaan palalaarista löydetyllä reippaalla punavalkoisella raitatrikoolla.
Jos joku ei vielä arvannut, niin mekon kaavan pohjana on jälleen Onion 2035. Näköjään yhdestä hyväksi havaitusta ja omille mitoille muokatusta kaavasta on todellakin moneksi! Nyt tein etu- ja takakappaleet yhtenäisiksi ja lisäsin imetystaskun, johon sain idean kansalaisopiston ompelukurssilta. Musta on niin pölijä idea imettää taskusta, että olen keskenäni hihitellyt asialle monet kerrat. :D Etukappale on siis kaksinkertainen ja alempi trikookappale yltää kainaloihin saakka ja on ylhäältä avonainen. Sen yläreunaan laitoin framilonin. Taskun kaavana on Teema-lautanen ja taskun suut on kantattu punaisella resorilla. Aluksi laitoin myös helmaan resorin, mutta siitä tuli niin hassu, että purkuhommien jälkeen tein helmaan kuminauhakujan helmaa pussittamaan. Näin on hyvä.
 Lisäsin mekkoon myös hupun, joka on vuoritettu samalla raitatrikoolla, josta tasku ja hihansuut on tehty. Hupun kaavaa katsoin jostain Ottobren 174cm hupparikaavasta ja se muokattiin kaula-aukkoon sopivaksi.

Mulla on sanoinkuvaamattoman suuria ongelmia olla valokuvissa luonnollisesti ja järkevästi, joten aina teidän ihasteltavaksi päätyy tämmösiä pönötyskuvia! :D  Mutta joka tapauksessa; ihanaihanahuppari!

Aurinkoista viikonloppua!

13 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen ja taidokkaasti tehty mekko! Olen odottanut, että vaatteiden ompelemisen kunnollinen taito ikään kuin vain yhtäkkiä ilmestyisi minulle, mutta sitä olis vissiin aloitettava harjoittelemaan sitä taitoa edesauttaakseen :D En nimittäin jostain syystä ikinä saa noin hyvää istuvuutta mihinkään yläosaan, mutta aion kyllä joskus tehdä sen täydellisesti istuvan lempparivaatteen.

    - Eppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Eppu! :) Määkin yritin muutaman vuoden odotella kyseistä taitoa! Nopeesti sen sitten kuitenkin löysin, kun otin asiaksi. ;) Menin viime syksynä kansalaisopiston ompelukurssille, jossa oon saanu tosi paljon hyviä vinkkejä ja apua esim. kaavojen muokkaukseen omien mittojen mukaan. Suosittelen! :)

      Poista
  2. Tosi kaunis ja hyväntuulinen mekko, ja ihana letti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii, kiitos Laura! Hiusten on vähän pakko olla aina letillä tai muuten kiinni, kun raskauden jälkeen on hiukset harventunu vähintään puoleen, nyyh. Silti hiuksia on jopka puolella...

      Poista
  3. Voi viude että on hieni!! Ja sinä oot sulonen ^^ Lisäsitkö kaavaan ylimääräistä johonkin että sait tuollaisen rennon mutta hyvin istuvan hupparin muokattua kaavasta? Pitäisikö piirtää numeroa isompi kaava? Olen käyttänyt S-kokoa Onionista, joten pitäisikö piirtää M? Mulla odottaa tuolla vihreä taimijoustis täydellistä the kaavaa ja hupparia oon siitä suunnitellut. Mutta enpä tajunnut että Onionia voisi hyödyntää. :) Tosi kivat nuo taskut. Kätsy imettää, muttei varsinaisesti näytä imetyspaidalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitti Heikku! :) Olin itekin ihan yllättynyt, miten kivasti tää istuu päälle! Pittää jatkossakin tehdä Onioniin yhtenäiset etu- ja takakappaleet. Mulla on kanssa käytössä Onionin S-koko, johon olen suurentanut rinnan kohtaa ja muistaakseni tähän lisäsin etu- ja takakappaleen taitteelle 1cm. Mun mielestä ei välttis kannata ottaa isompaa kokoa, koska sitten on hartioista liian iso.

      Joustofrotee on tähän kyllä mainio matsku ja Taimista tulis varmasti aivan ihana!! :)

      Poista
  4. No on kyllä söpö!! Pitäisköhän itsekin kaivaa ompelukone naftaliinista kevään kunniaksi.. kiitos inspiraatiosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistin tuon tuplakommenttini kun tyhmänä laitoin sen kaksi kertaa :P Mutta edelleen: IHANA mekko!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Ihana sydänkangas ja koko mekko näyttää superihanalta ja mukavalta! :)

    VastaaPoista
  7. On ihana on! Eikä tuu yhtään joulufiilis, älä huolehdi:)

    VastaaPoista