sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Bodymekko

Taannoin jo vähän vihjasinkin, että suunnitteilla on pienelle tyypille bodymekko. Meidän kuumakalle ei todellakaan arvosta kerrospukeutumista, vaan äidin kaunis ajatus söpöstä vauvasta mekko bodyn päällä on todellisuudessa useimmiten hikinen, kiukkuinen ja äänekäs vauva. Mutta määpä kekkasinkin ratkaisun!
  Bodymekon kaavoina hyödynsin Bert-bodya (OB 1/2012, koko 68) ja Blue orange -mekon helmaa (OB 1/2014, koko 74). Bodyn leikkasin kahtia ja ompelin saumakohtaan rypytetyn helman. Pikkasen jos olis taas kerran käyttänyt aivoja, olis voinu hoksata lisätä saumanvarat bodyn etu ja takakappaleisiin... Onneksi kuitenkin vielä menee hyvin päälle, mutta kasvunvaraa ei turhan paljoa ole. Ihanan symppis Siiri ja Myyry -kangas on tilattu Majapuulta ja pinkki resori Verson puodista.
Bodymekko on oikeesti ollut käytössä kätevä (tai ainakin niin kätevä kuin mekko vauvalla vaan voi olla): helma ei nouse ihan korviin asti, selkä ei jää paljaaksi mekon noustessa ja ennen kaikkea se ei ole liian kuuma. Kesäksi pakko tehdä myös lyhythihainen versio!

Samalla toivottelen kaikille hauskaa pääsiäistä! Muistakaa syyä vähintään yksi suklaamuna liikaa! :)

13 kommenttia:

  1. Ymmärrän halun pitää mekkoa tytöllä, näyttäähän se kivalta. :) Ja näyttää kätevältä mallilta ja kangaskin on suloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näyttääkin! Ja oon ittekki ihan mekkohullu. :) Musta kans tämä kuosi on supersöpö. Sen takia ostin sitä vahingossa myös vaaleanpunaisena, vaikken vaaleanpunaisesta niin piittaakkaan! Hups!

      Poista
  2. No onpas nerokkaasti oivallettu! Niin ja erityisen kaunis mekko tietty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon joskus kaupassa nähnyt joitain bodymekkoja, joten idea ei siis todellakaan ole alunperin mun! Nyt en oo kyllä mistään bongannut vastaavia, enkä valmista kaavaakaan löytänyt ahkerasta googlettelusta huolimatta. :)

      Poista
  3. Aivan ihana, ja voi kuinka käytännöllinen! :)

    - Eppu

    VastaaPoista
  4. Liikkis mekko! Ja kangas myös!

    VastaaPoista
  5. Jos bodyosa jää pieneksi, niin senhän voi myös leikata/ratkoa irti, jolloin voi vielä käyttää tunikamekkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Nyt vaan kävi sellainen onnellinen tuuri, että vaate vähän venähti pesussa eli nyt siinä onkin sopivasti enemmän väljyyttä. :) En siis esipese trikoita ennen ompelua, hyi mua!

      Poista
  6. Kaunis! Pitäisikin tehdä kesäksi lyhyillä hihoilla pari bodymekkoa. Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista