keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Eläinsatupeitto

Hip hei! Hupsistarallaa-blogissa on nähty toinen toistaan upeampia eläinsatupeittoja (klik, klik, klik), ja niiden innoittamana oli munkin pakko tehdä beibille omansa! Alunperin ohje ja idea on Sanna Vatasen, ja Kokkia viinissä -blogista sain ajatuksen toteuttaa peitto neulomisen sijaan kirjovirkkaamalla. Ensimmäisen bambi-palan taisin aluksi aloittaa neulomalla, mutta se kuuluisa hermo meni samantien langanjuoksujen kanssa. Tulipahan ekkaa kertaa kokeiltua kirjovirkkausta, joka ei muuten ole yhtään pöllömpi tekniikka sekään! :) Vaikkapa täältä löytyy ohjetta siihen, miten langanvaihdon saa tehtyä tyylikkäästi.
Mun peittoon tuli aika vähäsen palasia, koska onnistuin valitsemaan niin isoja kuvioita! Peiton koko on sellainen vauvan köllittävä 55x75cm. Aluksi oli jälleen tarkoituksena tehdä isompi peitto, mutta mielessä alkoi jo liian tiuhaan pyöriä muut käsityöt. Vaikka olisihan noita kutkuttavia malleja ollut vielä jonoksi asti: dinosaurus, krokotiili, orava, norsu, leppis... Suuri osa langasta on Hjertegarnin Primeveraa, mutta sitten on lisäksi varastoista myös muita puuvilla- ja bambulankoja.

Tasa-arvon nimissä laitan vielä kaikista elukoista lähikuvat. Meidän omat kissamussukatkin piti tietty ikuistaa peittoon, ja Ninja ja Steven ovatkin kuvassa hyvin vahvasti oman itsensä näköisiä! :D
Virkkuumalleja löysin netistä vaklailemalla muiden hienoja eläinsatupeittoja ja sitten yksinkertaisesti hakemalla ristipistomalleja googlailemalla "cross stitch fox" jne.
Virkkasin reunaan piparkakkukoristuksen, jollaisen olen varmaan aina ja ikuisesti kaikkii virkattuihin torkkupeittoihin tehnyt. Se nyt vaan on valloittanut mun sydämen!
Musta tää panda on ihan ylisöpö, mutta miehen mielestä se näyttää itkevän verta!!!!!! Eikä näytä!!!
 Tää pingviini on kanssa yksi mun lemppareista, vaikkakin palasta tuli vähän muotopuoli muita lankoja ohuemman valkoisen langan ansiosta.
 En etukäteen suunnitellut palojen kokoa ja yhteen sopivuutta, mutta sain palaset loksahtamaan paikoilleen virkkailemalla lopuksi kuviin tarvittavan määrän reunakerroksia.
 Bambi oli eka virkkaamani palanen ja sen reunoista tulikin vähän mutkaiset virheiden takia.
Mikä elukoista oli sun lemppari? 

Edit. Vaihdoin kirjovirkkausohjeeseen liittyvän linkin parempaan, koska edellisessä neuvottiin aina katkaisemaan lanka rivin lopussa. Siinä hommassa loppuisi hohto jo muutaman rivin jälkeen! :D

38 kommenttia:

  1. Voi, miten upea! :) Pöllö ja merihevonen on lemppareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Memma! Merihevonen on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan aika kiva ja pöllö muuten vaan symppis. :)

      Poista
  2. Olet todella taitava! Kunpa mäkin osaisin tehdä yhtä hienoja käsitöitä kuin sinä. Kyllä vauvan kelpaa kelliä näin söpöllä peitolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :) Kylläpä niitä käsitöitä oppii, kun rohkeasti kokeilee!

      Poista
  3. Siis APUA tää on niin UPEA!

    Minna /In The HouZe-blogista

    VastaaPoista
  4. Ihana peitto! Kun vain omatkin taidot ja hermot riittäisivät moiseen, niin tarttuisin heti koukkuun. Ehdottomia suosikkeja on kettu ja bambi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tän tekeminen loppujen lopuksi kovin vaikeaa ole! Helpommaksi työn saa valitsemalla yksinkertaisempia kuvioita, joissa on mukana vaan kaksi väriä. Teet palan silloin ja toisen tällöin, niin kyllä ne hermot riittää. ;)

      Poista
  5. Aivan ihana! Näitä on aina kiva katsella kun tulee vastaan blogosfäärissä :) Ja se lemppari; mä tykkään kyllä tuosta pöllöstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä peitosta löytyy kyllä blogosfäärissä toinen toistaan upeampia versioita.

      Poista
  6. Vau, tosi hieno eläinsatupeitto! Pingviini ja pöllö ovat lemppareitani :) Katkaisitko langat aina kerroksen lopussa, kuten tuossa antamassasi linkissä neuvotaan...? Mietin vain että karmea määrä pääteltävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) En katkaissut lankaa rivin lopussa, olisi kyllä ihan hullua hommaa! Hyvä kun hoksasit kysyä; vaihdoinkin linkin nyt vähän parempaan, jossa on selkeämmin ohjeita juuri kirjovirkkaukseen tasona.

      Poista
  7. Kaikissa peitoissa olen aina ihastellut tuota bambia, koska se on vaan NIIIIN ihana :) Mut noi kissatkin on kyllä hauskat ja erilaiset :)
    Itse aloitin alkusyksystä koti-kotona neulomaan ensimmäisiä palasiani eläinsatupeittoon (taisi tulla viimeinen villitys siitä, kun sinä olit maininnut blogissa projektistasi!), mutta kolmeen palaan siltä erää jäi ja ajattelinkin pitää sen sellaisena äidin jämälankojen kulutus -projektina. Harkitsin itekkin tuota virkkaamista, koska se on kyllä paljon vähemmän ärsyttävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläset palapeitot onkin aivan mainioita projekteja neuloa silloin tällöin, koska aina yhden palan jälkeen on "saanut jotakin valmiiksi". Kolme palastahan on jo hyvä alku. :)

      Poista
  8. Voi miten kaunis peitto, pöllö on hurmaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pöllö-palassa on eniten taustaa näkyvillä, joten myöhemmin ehkä kirjon siihen vielä vauvelin nimen, syntymäajan tjsp. :)

      Poista
  9. Ihana peitto! Ja olen kyllä ihastellut aikasemmin Hupsistarallaan puolelta samaa :)
    Paras elukoista on ehdottomasti pingviini, vaikka kettu ja pöllö tulevat hyvinä kakkosina!
    Ehkä rohkaistun itsekin joskus tekemään tämän. Hamstraan nyt ensin niitä ylijäämä lankoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli puuvillalangat niin lopussa, että oli pakko ostaa peittoa varten muutama uusi kerä. Nyt sitten taas on mukavasti jämälankoja tuleviin projekteihin.... ;)

      Poista
  10. Tää on kyllä ihan super-wau!!! Pöllö ja pingviini on mun lemppareita.

    VastaaPoista
  11. Aivan uskomaton peitto! Suosikkini on ehdottomasti pingviini, vaikka kaikki eläimet ovat hienoja. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt vaan odotellaan peitolle käyttäjää. :)

      Poista
  12. Niin ihana! Kunpa itselläkin ois kärsivällisyyttä ja taitoa, on kerrassaan hieno. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Rohkeasti kokeilemaan vaan! Tälläiset palapeitot on kivoja projekteja, kun yhden palan valmistumisestakin saa onnistumisen kokemuksen, joten kärsivällisyys riittää paremmin! t. hätähousu ;)

      Poista
  13. Söpö peitto! Kyllä tuo kissapala vaan on yliveto... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin kissapala on aika ihana, koska on muihin verrattuna ihan eri tavalla henkilökohtainen. :) Ja oon muutenkin ihan kissahullu.

      Poista
  14. Ihana ihana ihana! Nää on vaan parhaita/söpöimpiä vauvanpeittoja vaikka mitä yrittäisi niin ei vaan ole ihanampaa kuin eläinsatupeitot! Mun lemppari on kettu! Tai sitten oma ikisuosikkini bambi, jonka olen tunkenut kaikkiin kolmeen tekemääni vastaavaan :D Haha, verta itkevä panda! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan inspiksestä! ;) Seuraavaksi varmaan PAKKO tehdä sun ohjeella Villi pohjola -peitto! On se kumma, kun aina pittää olla joku peittoprojekti meneillään.

      Poista
    2. Tunnistan ongelman, että AINA pitää olla peittoprojekti meneillään :D :D

      Poista
  15. Kerrassaan ihana! Vauvan peitto on ollut hakusessa ja tämä kyllä päihitti kaikki tämän hetkiset vaihtoehdot mennen tullen. :)

    VastaaPoista
  16. Ihana!!! Pöllö ja kissat lempparini. Kaikenkaikkiaan koko peitto on suloisuus! <3

    VastaaPoista
  17. Peitto on valtavan kaunis, ihanat eläin kuviot. Värit myös hyvin sommiteltu!

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana peitto. Mun suosikit on pingviini ja pöllö. Jos äitiyslomalla vaan on aikaa, niin voisin kokeilla tuota kirjovirkkausta edes yhdellä testipalalla.

    VastaaPoista
  19. Ihana peitto! Kaikki eläimet on ihania, mutta ehkä kuitenkin kissat parhaat koska ne on teidän omat! :)

    VastaaPoista
  20. Liityn listan jatkoksi ja sanon: Ihana! Kirjovirkkauksessakin oot onnistunut niiiiin hyvin, mulla tuppaa kuljetettavat langat aina näkymään läpi. (:

    VastaaPoista
  21. Pitkästä aikaa poikkesin täällä ja löytyikin suloinen peitto ja ihana uutinen, onnea! Kissapala on paras. Mansku

    VastaaPoista
  22. Raikas upea peitto!!!Oon itte hölmöyttäni kutonut vastasyntyneelle mohairlangasta pari villapaitaa (parisenkymmentä vuotta sitten) ja sain vauvan vanhemmilta kuulla vauvan imeskelevän mohairlangan "karvoja" ja paljastetaan nyt sekin ääliömäinen juttu että tein turkispaloista toiseen kauluksen ja senkin karvat vauvalle maistuivat.Että terveisiä hölmolästä!
    Hieno peitto,inspiroi ikuista neulojaa opettelemaan virkkausta.Pandakarhu on mun suosikkini.

    VastaaPoista