sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Virkattu matto

Tsihi, näistä kuteista koukuttelin joululomalla maton:
Tästä tuli ihana! Matto (halkaisijaltaan pari senttiä yli metrin) valmistui muutamassa illassa 9 millin koukulla. Ekana iltana peukkuun tullut rakko ei menoa hidastanut! :D Kudetta kului lopulta vähän alle kaksi kiloa. Helppo ohje löytyi täältä.

Minulla oli alunperin suunnitelmissa musta matto, mutta yli 10 € kudekilolta tuntui kovin kalliilta puolet halvemman violetinharmaan rinnalla. Kuteitten leikkaaminen/repiminen itse ei taida olla aivan mun juttu. Vaan soppii tuo harmaakin oikein hyvin makkariin. Matto piti kuitenkin kuvata keittiössä, kun oikealla paikallaan se piiloutuu osittain sängyn alle.

Kuteet on jo ostettu seuraavaa mattoa varten, niin kovasti innostuin. Olisi sitten samanlainen toisellakin puolella sänkyä. Ehkä se valmistuu seuraavalla joululomalla...

ps. Huippua: Bloggerin kautta blogillani on jo yli sata lukijaa! Enpä ois ikinä uskonut, että mun höpsöt jutut ja käsityöt jaksavat niin monia kiinnostaa. :) KIITOS. Alunperin olin ajatellut tähän jonkun arvonnan, mutta lykätäänpä sitä vähän tuonnemmaksi blogin yks vee synttäreille. Tää ei sitten ollut lupaus!

28 kommenttia:

  1. On muuten upea! Värikin on just eikä melkein.
    Voi harmi, että oon ite niin onneton virkkaamaan. Jos se innostaisi yhtä paljon kuin neulominen, niin taitaisin minäkin virkata tuollaisen vaikkapa vessaan.

    VastaaPoista
  2. Sun höpötyksiäs on just kiva lukea ja hakea vähän inspiraatiota sun ihanista töistä. <33

    VastaaPoista
  3. Mahdottoman suloinen matto! Kiitos ohjelinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Hieno matto!

    Mulla on makkarin matot hakusessa, ja tämmöinen virkattu matto olis kyllä kiva, jaksaiskohan tuota ryhtyä koukuttelemaan.. No ysin koukulla tietty valmistuis nopsaan!

    VastaaPoista
  5. Superihana matto! Pakko melkein itse kokeilla tuota samaa ohjetta =) Kiitos hyvästä ohjevinkistä!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana matto! Kiitti ohjelinkistä.:) Olen ajatellut tehdä olohuoneeseen isoa virkattua pitsimattoa, mutta vois tehdä ensin pienen vaikka eteiseen.:)

    VastaaPoista
  7. Itselläni myös varastossa muutama kilo mustaa kudetta ja samanlainen matto tarkoituksena tehdä :) Olen jo kokeillut tehdä pienemmän maton samalla tyylillä (halkaisijaltaan n. 60cm)

    Koukkuilemisiin!

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis! Tämä on ollut itselläkin tekolistalla jo kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia materiaaleja.

    Ja sun blogi on huippu, kiva ja suloinen, ei ihme että lukijoita riittää. :)

    VastaaPoista
  9. äääää, niin ihana! Mä alotin joskus virkkaan mattoa kans mutta leikkasin kuteet itse enkä dorkana tajunnut venyttää sitä trikoota niin siitä tuli rumaa ja on niin työlästä ja t-paitoja menisi kymmenittäin niin jätin kesken. Ehkä jossain vaiheessa käyn ostamassa valmista kudetta :D

    VastaaPoista
  10. Tuollaiset matot on niin kauniita!
    Jos mulla löytyis paikka sellaiselle, laittaisin välittömästi koukun viuhumaan.

    VastaaPoista
  11. Tulipas tosi hieno matto! Ja vähän oot ahkera.. itse aloitin maton virkkaamisen sinua ennen ja vieläkään se ei ole valmis (tosin leikkaan itse kuteet ja valitettavasti minulla loppui lakana kesken ja en ole vielä löytänyt enkä kyllä pahemmin etsinytkään saman sävyistä lakanaa :) )

    VastaaPoista
  12. Ihana matto! Mä olen himoinnut tommosta jo pitkään itselle, virkkaa mullekin, jooko? ;)

    VastaaPoista
  13. Hieno matto! Itsekin tuolla samaisella ohjeella aloitin mutta vissiin turhan pienillä puikoilla sillä kädet olivat kovilla ja matto jäi toistaiseksi kesken. Nyt sitten parannellaan peukaloa ja toivotaan että kortisonipiikki riittäisi eikä leikkaukseen tarvitsisi lähteä... Noh, vielä sen maton teen mutta ehkä varmuuden vuoksi 10 puikoilla :) Tuo violetinharmaa on kyllä nätti väri.

    VastaaPoista
  14. Ehkä tunti tämän merkinnän lukemisen jälkeen lähin Lankamaailma Nordiaan ja nyt mulla on kuusi kiloa kudetta! Aion tehä joko kaks tai sit yhen ison.:D Kohta varmaan alotan itse virkkaamisen.:D En malta oottaa! Kiitti viel ohjeesta sillä ehkä juuri sen puuttumisen takia projekti on jäänyt.:)

    VastaaPoista
  15. Hieno matto, kiitos ohjelinkistä! Ostin juuri neljä kiloa kudetta (ekaa kertaa elämässä) ja nyt pitäis vaan päättää että millä mallilla virkkaan...

    Niin ja blogiasi on ihana lukea, kiva ulkoasu ja kauniit käsityöt! :)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana matto! Olen itsekin suunnitellut maton virkkaamista ja näiden kuvien myötä virkkauskuume vain kasvaa :)

    VastaaPoista
  17. Wau! Ihana matto! Mulla ei riittäisi ikinä kärsivällisyyttä tuollaisen tekemiseen :D

    VastaaPoista
  18. Se rakko sormessa on ihan pakollinen (itse saman kokenut). Tein omani ilman tommosta ihanan helpottavaa ohjetta ja jouduin kehittämään "kaavan" itse, joten purkamista ja uudelleen virkkausta oli aika paljon. Ja niitä rakkoja tuli ihan muutama.. :D

    VastaaPoista
  19. Ihana matto! Muakin houkuttaisi kyllä virkata matto, vaikka parvekkeelle sitten kesällä. :)

    VastaaPoista
  20. Hieno matto, täytynee lähteä kudetta ostamaan...... :) Ja ihana blogi sulla.

    VastaaPoista
  21. Hips!

    http://lauramainen.blogspot.com/2011/01/voi-jehna.html

    :-)

    Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  22. Ihana blogi ja niin ihania käsitöitä <3
    Tykkäilen niin =)

    VastaaPoista
  23. Te ootte ihania. :) Kiitos kivoista kommenteista. Joka kerta tullee hyvä olo, jos saa jonkun toisenkin inspiroitumaan. :)

    VastaaPoista
  24. Voi tuo on kyllä ihana! Löysin itsekin samaisen ohjeen aiemmin, mutta en ole vielä ehtinyt/jaksanut hakea kudetta. Mutta ihan pian sen teen :)
    Sinulla on muutenkin tosi kiva blogi :)

    VastaaPoista
  25. Voi kun kiva matto! Voihan tuon kokeilla värjätä mustaksi, tosin taitaa ne pesukonevärit maksaa niin paljon, että halvemmalla saa sen mustan kuteen. :)

    VastaaPoista
  26. ihana matto, olen jo virkannut sellaisen.

    VastaaPoista