lauantai 16. lokakuuta 2010

Vaatteiden pikapelastus

Tittiritii, käsityömessujen innoittamana sain heti samana iltana tehtyä pari kauan mielessä pyörinyttä vaatteiden "tuunausta" (edelleen yök mikä sana). Eikä siinä kyllä kauaa mennyt.

Ensimmäinen kohde oli tavallinen musta neuletakki, joka oli jäänyt käyttämättömäksi. Mulla on nimittäin toinen paljon kivempi perusmustaneuletakki, jota oon käyttänyt mieluummin.
Tässä on ensimmäisen uudistuksen lopputulos: Ompelin keltaiset pitsit etumukseen, ja kiva tuli! Pitsit leikkasin kirpparilta muistaakseni 50 sentillä ostamastani nukkaantuneesta t-paidasta.

Toinen pelastettava vaate oli Riikasta viime kesänä muutamalla eurolla ostettu farkkumekko. Muuten kiva, mutta pikkasen liian iso. Tässä on lopputulos:
Olkaimia olisi toki voinut lyhentää myös lisäämällä yhden purjerenkaan (öö en jaksanut ostaa) tai ompelemalla purjerenkaan tilalle napinläven (öö en oo koskaan ommellu napinläveä, pitäs ehkä opetella :D). Mieluummin ompelin olkaimet kuitenkin lyhyemmiksi virkattujen nappien avulla. Jee tää on kiva ja paljon aiempia hakaneulavirityksiä siistimpi vaihtoehto.

Napit tein virkkaamalla kuoret tavallisten äklörumien isojen nappien päälle.
Molemmat pelastetut vaatteet pääsivätkin jo viime viikolla koekäyttöön, ja kovasti tykkäsin. :)

Hauskaa viikonloppua!

ps. Oliver, laittaisitko yhteystietosi s-postiini luovaa leikkiä varten?

7 kommenttia:

  1. Oot sää kyllä näppärä käsistäs. Neuletakki näyttää nyt tosi kivalta :) Mulla olis itelläkin käyttämättömiksi jääneitä vaatteita, mut mä en oikein osaa tuunata niitä. Ehkä pitäis vaan uskaltaa kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Voi kun tuli kivoja! Just tuollaista tuunausta mäkin tykkään harrastaa. Nimenomaan tykkään, en kauhean usein saa mitään konkreettista aikaiseks :D Ja en osaa myöskään ommella napinläpeä, sen opettelu vois ehkä helpottaa asioita. Samoin kun se, että osais ommella vetoketjun!

    VastaaPoista
  3. Tulipas kivoja! Tuollainen neuletakki-tuunaus on mullakin ollut mielessä, ajatuksena on ollut ommella jotain valkoista pitsiä mustaan tai värilliseen neuletakkiin.. :)

    VastaaPoista
  4. Heidi: Kiitos. Ei kait siinä mitään menetäkään, jos kokeilee! :) Rohkeasti vaan. Monesti ilmettä saa vaihdettua jo ihan pienilläkin jutuilla, kuten uusilla napeilla tai silityskuvilla. Siinä ei kovin helposti voi epäonnistua. :)

    Anna: Kiitti. :) Mulla kans ideoita on aina kovasti paljon enemmän, kuin varsinaisia toteutuksia. Voitas tehä sitten parin kuukauden päästä uudenvuodenlupaukset opetella ompelemaan napinlävet ja vetskarit siististi. ;)

    Annika: Mää tykkään kans. Ihana saada joku kauan käyttämättömänä lojunut vaate uuteen käyttöön. Odottelen innolla sun neuletakin piristystä. :)

    VastaaPoista
  5. Mielettömän makeat napit, ihanat karkkisävyt :)

    VastaaPoista
  6. Napit on ihania :) Ja toi pitsi myös. On muuten tosi paljon erinäköinen kuin voi kuvitella ilman pitsejä olevan, nyt toi paita on tosi hieno !

    VastaaPoista
  7. Kivaa kun löysit blogiini niin minäkin löysin sitä kautta sinun blogiisi! Ihania juttuja täällä blogissa - jään ehdottomasti seuraamaan bloglovinin kautta! =) Hauskaa maanantaipäivää!

    VastaaPoista