perjantai 29. marraskuuta 2013

Projekti no 1

Tähän astisen elämäni suurin ja ehdottomasti tärkein projekti on vihdoin valmistunut! Kattokaa kaikki: näin ihana tyttövauva me saatiin tuoda kotiin sairaalasta! 
Neitokainen syntyi suunnitellusti sektiolla 22.11.2013 klo 11.19, ja me saatiin syliteltäväksi 47cm ja 3170g puhdasta onnea! Äiti ihmettelee uutta, odotettua perheenjäsentä ja on pakahtua ilosta.
ps. Samalla, kun neiti tuli tänne esittäytymään, hän näyttää teille äitin ompelemat potkarit. Onhan tämä nyt ennen kaikkea käsityöblogi. Satunnaisen potkarikaavan sain ompelukurssin ohjaajalta, kokona 56 ilman saumanvaroja. Iiihana Taimi-kangas on ostettu Kankaiden yönä Verson Puodista ja resori on Royal-tuotteesta. Laitoin henkseleihin tuplanepit ja lahkeisiin pitkät resorit, jotta saa vähän pidemmän käyttöiän pöksyille. Arvoin kovasti, että kannattaako näin pikkusia vaatteita edes ommella, mutta oli kyllä kivaa saada pienelle tytölle sopivat vaatteet sairaalan upottavan isojen kuteiden tilalle.

pps. Koko perhe voi oikein mainiosti! :)

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Mustaa pitsiä

 En oo saanu aikaan esitellä pingotusstudiossakin vilahtanutta tuubihuivia, vaikka kuvatkin on otettu ehkä pari kuukautta sitten. Kuvien oton jälkeen maha on kyllä kasvanut kiitettävästi, vaikka edelleen sama takki mennee nippanappa kiinni! :)
Aiemmin blogissa kyseltiin tämän huivin ohjetta, ja lopulta idean alkuperän löysinkin: törmäsin huivin malliin täällä ja ohje löytyi vielä tuolloin lankamaailman sivuilta. Vaan eipä näköjään löydy enää. Lankana huivissa on Hjertegarnin Play it, joka on kyllä aika kamalaa lankaa. 

Mustan pitsihuivin esittely in action on sen verran kiitollista hommaa, että tässä vielä kuviota hienosti havainnollistava kuva ("kattokaapa näin meikä innoissaan venyttää huivia ja selostaa samalla jotakin tärkiää")!
Pitäs aina saada kuvattua ja esiteltyä käsityöt heti samoilla tulilla niiden valmistuttua, ettei lahopäältä ehtisi speksit unohtua...

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isyyspakkaus 2013

Kuluvien kuukausien aikana on jänskäilty, että ehtiikö mun mies isänpäivän viettoon tänä vuonna. No ei ehtinyt, mutta halusin kumminkin tehdä viittä vaille valmiille isälle ylläriksi isyyspakkauksen vuosimallia 2013. :)

Kuten aiemmin on tullut mainittua, mies saattaa vähän tykätä Star Warsista. Ja se saattaa vähän näkyä myös isyyspakkauksen sisällössä. Itse tehty osio koostui universumin cooleimmasta ruokalapusta ja katu-uskottavista pukluräteistä. Inspiraatio iski eräänä aamuna klo 6:30, eikä se sitten muu auttanut ku kaivaa ompelukone esille!
Ruokalapun kaavaan katoin mallia äitiyspakkauksen matkassa tulleesta ruokalapusta, leikkelin kankaat, huolittelin ja kanttasin. Kiinnitys toimii tarranauhalla.
Pukluräteissä toinen puoli on Star Wars -puuvillaa ja toinen puoli laatikosta löytynyttä velouria. Kaikki Star Wars -tilkut olen tilannut Etsystä.
Oli paketissa sitten muutakin, kuten perinteinen isänpäiväpaita (Etsystä)...
 
 ...daddys young apprentice -body (Etsystä), Sisua (hormonihuuruisen vaimon kestämiseen), Batterya (tilanteisiin, joissa akut on loppu), Buranaa (varpajaisten jälkeiseen aamuun)...
Ideoita olis ollut vaikka millä mitalla, mutta tuli nyt tälläinen Tähtien sota ja syötävä -painotteinen. :) Tuleva isä oli kuitenkin otettu ja enemmän tämä oli hänelle mieleen, kuin "I love daddy" -tyyliset vauvahepeneet.

Tämän myötä kivaa isänpäivää kaikille iseille ja tulevillekin sellaisille!

tiistai 5. marraskuuta 2013

Nice to meet you, Noro

Mää oon tehnyt montamonta käsityötä valmiiksi, mutta en voi esitellä niitä blogissa vielä! PÖH. Deadlineja on kaksi; osan käsitöistä voin esitellä perinteisesti vasta joulun jälkeen ja osan sitten, kun mahavauvan sukupuoli on selvinnyt ystäville ja tutuille (hahhaa, vielä saatte odottaa!). Ja selviäähän se meillekin varmuudella vasta synttäripäivänä. :)

Jotta nyt jotakin tänne saisin näytille, niin tässä on sukat, jee!
Oon tykänny hirveesti viime vuonna tekemistäni raitasukista, joten tein pikkasen vastaavat pitkävartiset sukat raidoittamalla Noro-lankaa kerän alusta ja lopusta. Oikeestihan mää en yleensä raski ostaa näin kallista lankaa, mutta kerran oli puolella hintaa!

Koklasin eka kertaa tehdä raidan vaihdosta hieman huomaamattomamman neulomalla uudella värillä eka kerroksen normaalisti, mutta tokalla kerroksella neulomalla myös edellisen kerroksen silmukan. Eli kaksi silmukkaa päällekkäin. Koska oli noin kehno selitys, täältä löytyy myös video. :D Värinvaihdosta ei edelleenkään tullut huomaamaton, mutta kuitenkin huomaamattomampi. Paitsi varren lisäyksien kohdalla en jaksanut pähkäillä, miten ne saisi siistimmäksi.

Nonni nyt on sitten tehty sukasta asiaa, jospa joskus pääsen esittelemään muutakin!