sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Anniina Taitomaassa

Eipä mulla mittään sen tähdellisempää asiaa ollut, kuin että laitoin Taitomaahan myyntiin muutamia nappiloita. On ainakin maatuskaa, kisua ja bambia. On pari isompaa ihanaa satumaista nappiakin kaupan. Tuo Taitomaan kauppa on nyt ihana oma jemmapaikka käsitöille, joita tullee tehtyä yli oman tarpeen. :) Kauppaani pääset tästä:

Taitomaan kuvat ovat ällön pimeitä ja oksennuksenharmaita, mutta sellainen keli täällä Oulussa on useamman päivän ollut. Tuntuu, että kamerakin pikkasen särisee ja temppuilee. Pitänee vaihtaa kuvat sitten, kun onnistun saamaan parempia. Nyt kuitenkin kyllästyin odottamaan aurinkoa. :)

torstai 28. lokakuuta 2010

Luovan leikin lahjukset

Tsihih! Sainpas tehtyä luovan leikin lahjat. Ja mulla oli niiiiiiin kivvaa! Tarkoituksena oli tehdä kaikille jotain erilaista. Yhdelle aioin tehdä neulakirja, vaan kuinkas sitten kävikään...
Tämä oli niin koukuttavaa puuhaa, että kaikki luovan leikin kaverit saivat oman neulakirjansa. Tykkään aplikoida ja ommella, mutta en tykkää huolitella reunoja. Mikäpä siis sen parempi materiaali kuin huopa? :) Mun mielestä nämä ovat paljon kivempia, kuin oma terveyssiteen näköinen neulakirjani.

Kaikki neulakirjat ovat sentään erilaisia. Toiset vähän enemmän vinksallaan ja toiset vähän vähemmän. :) Käsitöiltä näiden pitikin näyttää, ja kaikki ajavat varmasti asiansa.

Tältä näyttää takapuolelta:
Kaikissa on keskiaukeamalla myös pieni hassu tasku ihan vaan sen takia, että se on aika söpö. Siinä voi säilyttää vaikka isoja parsinneuloja.
Kaikki matskut löytyivät kotoa laatikoista. Ainoastaan huopaa piti ostaa muutama arkki lissää. Olisi voinut ostaa enemmänkin, jotta olisin saanut kaikkiin haluamani väriset välilehdet. Nyt tuli ehkä aika villejä väriyhdistelmiä kansien väliin. :)

Tässä vielä lähikuvat kaikista mussukoista:




Kaikille laitoin matkaan vielä pari teemaan sopivaa nappia. :)
Mikä näistä oli sun lemppari?

maanantai 25. lokakuuta 2010

Ruusuiset onnittelut

Tämän kortin saattelemana annoin ystävälle synttärilahjaksi sytykeruusuja.
Olivat kuulema niin kauniita ja tehokkaita, että ystävä tilasi minulta sytykeruusuja joululahjaksi annettavaksi. Varastosta löytyikin jo valmiina melkoinen kasa.
Tännään lähdetään mökille (kirjoittamaan graduja, jei), ja vihdoin voin itsekin testata näitä käytännössä.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Rintarosseja vol. miljoona

Virkatun kukkarintakorun tein vähän aikaa sitten oikeastaan lahjaksi. Jäi kuitenkin antamatta, koska en jostain syystä ollut siihen silloin tyytyväinen. Nyt siitä on tullutkin kiva, pieni ja söpö, ja olen sitä itse käyttänyt pari kertaa.

Myös päällystetty jättinappi muuttui rintakoruksi.

Tästä tuli ihanan satumainen. Vähän laitoin vielä reunaan pitsiä ja kissankarvasta tein toiselle linnulle kulmakarvan. :D Jos en ois kiroilulakossa, niin nytten voisin kirota noita koko maailman valtaavia kissankarvoja.

Hyvää yötä!

ps. Tervetuloa uusille lukijoille. :)

torstai 21. lokakuuta 2010

Hengissä!

Huhuh täällä ollaan, vaikka vähän kiirettä onkin pitänyt. Iltaisin kynttilänvalossa puikoilla on kiikkunut kauniiden pehmeiden lankojen yhdistelmä (tyhmätyhmä bloggeri ei anna ladata hyviä kuvia niin laitetaan sitten huono):

Aivottomampaa tekemistä tarvitessani kaivan esille heksiksen ja annan miehen valita värit. Värejäkin on vaikea valita, kun aivot ovat liian täynnä.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Vaatteiden pikapelastus

Tittiritii, käsityömessujen innoittamana sain heti samana iltana tehtyä pari kauan mielessä pyörinyttä vaatteiden "tuunausta" (edelleen yök mikä sana). Eikä siinä kyllä kauaa mennyt.

Ensimmäinen kohde oli tavallinen musta neuletakki, joka oli jäänyt käyttämättömäksi. Mulla on nimittäin toinen paljon kivempi perusmustaneuletakki, jota oon käyttänyt mieluummin.
Tässä on ensimmäisen uudistuksen lopputulos: Ompelin keltaiset pitsit etumukseen, ja kiva tuli! Pitsit leikkasin kirpparilta muistaakseni 50 sentillä ostamastani nukkaantuneesta t-paidasta.

Toinen pelastettava vaate oli Riikasta viime kesänä muutamalla eurolla ostettu farkkumekko. Muuten kiva, mutta pikkasen liian iso. Tässä on lopputulos:
Olkaimia olisi toki voinut lyhentää myös lisäämällä yhden purjerenkaan (öö en jaksanut ostaa) tai ompelemalla purjerenkaan tilalle napinläven (öö en oo koskaan ommellu napinläveä, pitäs ehkä opetella :D). Mieluummin ompelin olkaimet kuitenkin lyhyemmiksi virkattujen nappien avulla. Jee tää on kiva ja paljon aiempia hakaneulavirityksiä siistimpi vaihtoehto.

Napit tein virkkaamalla kuoret tavallisten äklörumien isojen nappien päälle.
Molemmat pelastetut vaatteet pääsivätkin jo viime viikolla koekäyttöön, ja kovasti tykkäsin. :)

Hauskaa viikonloppua!

ps. Oliver, laittaisitko yhteystietosi s-postiini luovaa leikkiä varten?

perjantai 15. lokakuuta 2010

Kalajoki-sukat

Nalle-langan jämistä syntyi Kalajoki-sukat.
Pakkohan mallia oli kokeilla, kun inkeriini kehui niin hyvin istuvaksi. Eikä turhaan kehunut, sillä nämä istuvat minunkin koipeeni tosi kivasti. Sopivat hyvin vähän pienempienkin kenkien sisään lämmikkeeksi. Ja tulipahan testattua ensimmäistä kertaa toisenkinlainen kantapää.

ps. Nyt kun kerrankin muistan sanoa, niin kaikki luovaan leikkiin osallistuneet voisivat laittaa minulle osoitteensa s-postiini (anniinar@hotmail.fi). Kiitos! :)

pps. Lauramaisella on kiva arvonta meneillään.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Miten päällystän nappeja?

Useat lukijat ovat lähipäivinä kyselleet ohjetta nappien päällystämiseen. Sopivasti eilen saapui postissa Etsystä tilaamani tarviketäydennys. Nyt varasto näyttää tältä (appivanhemmille kiitos uudesta herkullisesta säilytysrasiasta):

Minulta löytyy nyt nappiaihioita ja työkaluja neljää kokoa: 20 (1,3 cm), 30 (1,9 cm), 36 (2,2 cm) ja 75 (4,76 cm). Mielestäni näistä monikättöisin on koko 30, joka myös näkyy ohjeen kuvissa. Jokaiselle nappikoolle on siis oma työkalu. Tilatessasi tarvikkeita ensimmäistä kertaa esimerkiksi Etsystä muista tarkistaa, että pakettiin kuuluu myös työkalu. Myöhemminhän voit sitten halutessasi ostaa halvemmalla pelkkiä nappiaihioita. Ainakin Oulussa tarvikkeita myydään myös joissain käsityöliikkeissä, mutta hinnat ovat niissä aivan tuhottoman kalliit.

Laitan tähän ohjeen nappien päällystykseen, kuten minä sen teen. Voipi olla, että parempiakin tapoja löytyy. :) Ennen kuin luet eteenpäin seuraa VAROITUS: Nappien päällystäminen on äärimmäisen addiktoivaa puuhaa.

Nappien päällystykseen tarvitset nappiaihion (etu- ja takakappale), nappityökalun (valkoinen alusta ja sininen paino-osa), haluamaasi kangasta, neulan, lankaa ja sakset.
Edellä mainittujen tarvikkeiden lisäksi voit halutessasi tehdä kalvosta kuvion valitsemista helpottavan apuvälineen. Kokoa 30 varten ympyrän kokonaishalkaisijan tulee olla noin 4 cm ja sisäympyrän halkaisijan noin 2,2 cm. Valitse haluamasi kohta kankaasta ja leikkaa ympyrä irti.Harsi ympyrän reunat, kuten kuvassa näkyy.
Kiristä kangaspala napin kuperan etuosan päälle, ja kiinnitä se "paketiksi" muutaman piston avulla.
Aseta "paketti" valkoisen työkalun sille puolelle, jossa on reikä. Laita sen päälle napin tausta-aihio koukkupuoli ylöspäin. Aseta päällimmäiseksi sininen työkalu kuvan osoittamalla tavalla. Paina lujasti ja tasaisesti sinisen työkalun avulla nappitausta napin etupuoleen kiinni. Nappi muljahtaa valkoisen osan sisään...
...ja sinulla on valmis nappi! Jippii, eikö ollutkin lystiä? Toivottavasti ohjeesta oli jollekin hyötyä. Kysykää rohkeasti, jos ohjeessa tai nappien päällystämisessä jokin asia mietityttää! Mielelläni kuuntelen jatkossakin postausehdotuksia. :)

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Oulun käsityömessut

Kävinkin jo eilen käsityömessuilla. Onneksi, sillä tänään ulkona on kamala myrsky ja harmaata. Luntakin (räntää?) näkyy satavan, ja ajattelin hiimailla koko päivän kotona yökkärissä kynttilän valossa.

Ouluhalli oli pullollaan ihania persoonallisia käsitöitä ja tarvikkeita - ja ihmisiä. Matkaan olisin voinut huolia ehkä jokaisen kojun jokaisen tavaran, mutta päädyin kuitenkin säästämään lompakon Mattia ja kotini vähäisiä neliöitä. Lähinnä käsityötarvikkeita ostin, ja niistäkin vain ne, joille on jo tarkoitus valmiina. Ainakin melkein.


Dropsin lankoja ostin eräitä sukkaihanuuksia varten.
Ökömökön pisteestä ostin papereita ja kirjaintarroja joulukortteja varten.
Sysimetsästä löysin värikkäitä kangastilkkuja. Punaisesta kankaasta tulee ainakin nappeja, kunhan kusti polkee nappiaihiot perille asti. Muut kankaat oli sitten pakko ottaa, kun vitosella sai kuusi. Muuten oli euron kipale. Vähän niinkö rahaa laittas pankkiin?

Sitten muista pisteistä lähti mukaan kaikkea pientä sekalaista:
Viisi metriä koristenauhaa, kolme avainklipsua ja sata nappia lähtivät vitosella mukaani vanhan tavaran kojusta, joka oli yksi lemppareistani. Ohutta pitsinauhaa ja jotain muutakin kaunista nauhaa olen kaipaillut jo tovin. Heijastinnauhaa oli pakko ostaa, kun vanhan olen jonnekin jemmannut, höh.

Tarvikkeiden lisäksi messuilta lähti mukaani tsiljoona uutta ideaa ja säkillinen intoa. Hii, oli kiva lauantai!

perjantai 8. lokakuuta 2010

Ihan helmee

Eipä tässä nyt muuta esiteltävää olekaan, kuin eilen näpertämäni helminauhat.

Oisin halunnut tehdä vielä ainakin kolmannenkin, mutta nuo pikkuhelmet loppuivat kesken. Tännään heti pääsivät rannekorut käyttöön, kun sattuivat sopimaan aika kivasti taustalla näkyvän ruudullisen tunika väreihin. :)


Muksaa viikonloppua!

ps. Sunnuntaina ajattelin mennä käymään Oulun Kädentaitomessuilla. Siitä toivottavasti lisää myöhemmin

tiistai 5. lokakuuta 2010

Lankakato

Tätä huushollia kohtasi lankakato. Keskeneräiset työt pysyvätkin sellaisina, kun sopivat langat loppuvat kaikista sammaan aikaan. Esimerkiksi nämä odottavat lankavaraston täydennystä:

Onneksi sentään heksis-lankoja tuli tänään lisää:

Tilasin langat taas täältä, ja tällä kertaa toimitus tuli perille ehkä reilussa viikossa. Jei! Olikin vähän vieroitusoireita virkkaamisesta, kun juuri tuo keskustan oranssi lanka oli aivan loppu. Värit on niin kivat, että tämän virkkaamiseen en kyllästy ehkä ikinä. Olen jopa päätellyt langoista yli kakskolmasosaa, vaikka se on tosi ällöä hommaa.

Nyt paloja on 57, ja heksis näyttää tältä:

Aattelin tehä tästä juuri niin ison, mihin nämä langat riittävät.

perjantai 1. lokakuuta 2010

Lilja ja simpukka

Äiti pyysi tekemään itsellensä samanlaisen mutta vähän pienemmän Liljan kuin tein itselleni. Tästä tulikin vähän kätevämmän kokoinen, eivätkä terälehdetkään taitu sojottamaan sikin sokin.

Eilen teki mieli tehdä pykäpistoja, joten telkkarin kattelun aikana syntyi huovasta, muliinilangasta ja napista simpukka-rintakoru.

Saa nähä tulleeko tätä käytettyä, mutta sainpahan ainakin tehdä pykäpistoja.

Kivaa viikonloppua!